Ahlen’da belediye binası için referandum

Ahlen’da belediye binası için referandum

ABONE OL
19:38 - 12/02/2020 19:38
Ahlen’da belediye binası için referandum
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
Almanya’nın Ahlen şehrinde, belediye binasının yıkılıp yeniden yapılmasına ilişkin proje referanduma götürülüyor. Belediye Meclisi onay vermesine rağmen, 3 üye karşı çıktığı için, mahkeme 25 milyon avroya mal olacak projenin halka sorulmasına karar verdi.

Türkiyeli kökenli gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vesfalya Eyaletindeki  eski madenci kenti olan Ahlen’de 8 Mart’ta belediye binasının geleceğiyle ilgili bir halk oylaması yapılacak. Belediye binasının yıkılmasını istemeyenler ve isteyenler insiyatifler kurarak şimdiden propaganda çalışmalarına başladılar.

750’nin üzerinde çalışanı bulunan Ahlen Belediyesi’nin yıkılması istenen binasında, farklı dairelerde 400’ün üzerinde personel çalışıyor. Ahlen belediye binası 1975’te kullanıma açılan ve orada çalışanlarla, ziyaretçileri için son derece sağlıksız bir bina. Çünkü 7 katlı bu binada pencereler açılmıyor ve 24 saat klima çalışıyor.

Ahlen Belediye Başkanı Dr. Berger ilk afişi astı

Bu nedenle personel bina içerisinde bürolardaki kötü ve kuru hava nedeniyle sağlık sorunlarıyla karşılaşıyor. Yaz aylarında güneşin yansıdığı bürolarda sıcaklık 30 dereceye ulaşıyor. Ahlen Belediyesi’nde çalışan personelin ezici bir çoğunluğu yapılan oylamalarda  binanın restore edilmesini değil, yıkılıp yerine daha modern, fazla enerji tüketmeyen daha sağlıklı, çevre dostu ve farklı kullanımlı bir binanın yapılmasını tercih etmişti. Ahlen Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger de bu nedenle ilk afişi Halkla İlişkiler Dairesi’nden Ralf Grote ve belediye binası teknik sorumlularından Uwe Schlüter ile birlikte binanın bulunduğu Westenmauer Caddesi’ne astı.

“Tüm Türkiye ve göçmen kökenli Ahlenlileri oy vermeye çağırıyorum”

Tüm Ahlenlileri 8 Mart’taki referandumda oy kullanmaya çağıran Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ‘”Evlere yolladığımız ön bilgi broşürlerini vatandaşlarımız sakın reklam sanıp atmasınlar. Özellikle tüm Ahlenli Almanlar gibi Türkiyelileri ve göçmenleri bu oylamaya aktif biçimde katılıma çağırıyorum. Karşı tarafın tamirat çağrısına  ‘”Hayır” oyu vermelerini onlardan rica ediyorum. Lütfen sizler de karar verici olun ve şehirle ilgli bu olaya seyirci kalmayın’” dedi.

Ahlen belediye binasının yıkılıp yeniden yapılması için yapılan 4 Temmuz 2019’daki oylamada Bürgerliche Mitte (Şehirli orta sınıf)  denen mecliste 3 sandalyalı küçük partinin dışında hepsi onay vermişti. Bu oylama işte bu partinin yeni binanın 25 milyon avroya mal olacağına itirazından ve olayı mahkemeye taşımasından kaynaklanıyor.

Yeni belediye binası yapılmasından yana olanlar oylama öncesi 100 adet bu iki taraflı ‘”Hayır’” içerikli afişlerden şehrin her kesimine asılacağını belirttiler.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.