***  Ağrı’da 3 Alman dağcı kaçırıldı

*** Ağrı’da 3 Alman dağcı kaçırıldı

ABONE OL
08:54 - 10/07/2008 08:54
***  Ağrı’da 3 Alman dağcı kaçırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best


AĞRI’DA 3 ALMAN DAĞCI KAÇIRILDI

DOĞUBAYAZIT – Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ağrı Dağı’na tırmanmak isteyen bir grup dağcının Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla müracaatta bulunduğunu, yasal izin alınmasının ardından grubun yaklaşık 3 gün önce Ağrı’ya geldiğini söyledi.

13 kişiden oluşan dağcı grubunun 1 mihmandar eşliğinde Ağrı Dağı’na tırmandığını, 3 bin 200 metre yükseklikte kamp kurduğunu anlatan Vali, PKK üyesi 5 kişinin kampı basıp, seçtikleri 3 kişiyi kaçırdığını açıkladı.
Vali Çetin, teröristlerin, Alman hükümetinin son dönemde PKK’nın dernek ve yandaşlarına yönelik başlattığı çalışmalardan dolayı bu eylemi gerçekleştirdiklerini söylediklerini belirtti.
Çetin, Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattığını, diğer dağcıların da ilçe merkezine getirildiğini kaydetti.

ALMANYA TÜRKİYE İLE BAĞLANTIYA GEÇTİ

Alman hükümeti turistlerin kaçırılmasının ardından Ankara ile bağlantıya geçti.
Alman Dışişileri Bakanlığı’nın olayın ardından Ankara ile bağlantıya geçti. Alman ARD televizyonu kaçıranlar, turistlere Almanya’nın PKK’ya karşı sert tutumunu eleştirdiler.
Alman hükümeti haziran ayı ortalarında Berlin ve Wuppertal’daki ROJ TV bürolarında arama yapmış, bazı belge ve dosyalara el koymuş, ardından da federal içişleri bakanlığı, ROJ TV’nin Almanya’da yayınlanmasını yasaklamıştı.
Almanya’daki Türk dernekleri Alman makamlarından PKK ile pazarlık yapılmamasını isterken, Alman yetkililerin de turistleri kaçıranlarla temas kurmayı planlamadığı belirtiliyor.
Bu arada Alman kanallarında Ağrı Dağı’nın ne kadar tehlikeli olduğu yönünde yayınlar yapılıyor.
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.