Afganistan’da Okul Saldırısının Ardından Yas

Afganistan’da Okul Saldırısının Ardından Yas

ABONE OL
22:10 - 09/05/2021 22:10
Afganistan’da Okul Saldırısının Ardından Yas
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Cumartesi günü meydana gelen patlamalarda hayatlarını kaybedenlerin sayısı 68’e yükseldi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Cumartesi günü meydana gelen patlamalarda hayatlarını kaybedenlerin sayısı 68’e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin çoğu saldırının hedefi olan okuldaki kız öğrenciler.

Doktorlar saldırılarda yaralanan 165 kişiye uygun tedaviyi yapabilmek için mücadele verirken, yetkililer de hayatını kaybedenlerin kimliklerini belirlemeye çalışıyor.

Cumartesi günü bir dizi patlama kentte Şiiler’in yaşadığı bölgeyi sarsmıştı. Bölgede daha önce IŞİD tarafından saldırılar düzenlenmişti.

Bölgedeki Sayed Al-Shuhada okulunun önünde patlama meydana gelmiş, öğrenciler panik halinde dışarı çıktıklarında iki patlama daha olmuştu. Bazı aileler hala kayıp çocuklarını arıyor.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani saldırıdan Taleban’ı sorumlu tuttu. Ancak örgüt saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı ve Afgan sivillere yönelik saldırıları kınadığını belirtti.

Papa Francis ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres saldırıyı kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri çocukları için cenaze törenleri düzenlerken, bir yandan da Afgan hükümetini ve Batılı güçleri ülkedeki şiddeti sona erdiremedikleri için suçladı.

VOA tarafından geçilen Afganistan’da Okul Saldırısının Ardından Yas haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan’da Okul Saldırısının Ardından Yas haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan’da Okul Saldırısının Ardından Yas haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.