“Afganistan’da Neler Yapacağımızın Kararını Aldık”

“Afganistan’da Neler Yapacağımızın Kararını Aldık”

ABONE OL
12:35 - 10/07/2021 12:35
“Afganistan’da Neler Yapacağımızın Kararını Aldık”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yaklaşık üç yıl sonra Diyarbakır’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin çekilmesinden sonra Türkiye’nin Afganistan’da neler yapacağının kararını aldığını söyledi.

2015 yılında hendek ve barikat çatışmaları sırasına yakılan ve daha sonra restore edilen Sur’daki Kurşunlu Camii’nde Cuma namazı kılan Erdoğan, namaz çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Türkiye’de aşılama oranının 58 milyona ulaştığını belirterek, BioNTech aşısını geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in önümüzdeki günlerde Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

Erdoğan, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin ardından Türkiye’nin görev almasıyla ilgili görüşmelerdeki durumun sorulması üzerine, Türkiye’nin Afganistan’da neler yapacağının kararını aldığını söyledi. Erdoğan, “Dün Savunma Bakanımız Amerikan Savunma Bakanı ile görüşmesini yaptı. Bu konuyla ilgili olarak biz şu anda Amerika’yla bunun yanında NATO’yla bu görüşmeleri yapmak suretiyle, Türkiye’nin Hamid Karzai’deki görev alanı ne olacak, buradan neleri kabulleniyoruz, neleri kabullenmiyoruz, bunların kararlarını aldık. NATO müzakerelerinde de Sayın Biden’la şahsım, gerek bire bir görüşmemizde, gerekse heyetler arası görüşmelerde bunları görüştük, konuştuk ve en ideal şekliyle Afganistan’daki bu adımı atmış olacağız” dedi.

VOA tarafından geçilen “Afganistan’da Neler Yapacağımızın Kararını Aldık” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Afganistan’da Neler Yapacağımızın Kararını Aldık” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Afganistan’da Neler Yapacağımızın Kararını Aldık” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.