Afganistan’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem

Afganistan’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem

ABONE OL
13:44 - 22/06/2022 13:44
Afganistan’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’da bu sabaha karşı meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem sonucu en az 280 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGC) depremin Pakistan sınırı yakınlarındaki Host şehrine yaklaşık 44 kilometre uzaklıkta meydana geldiğini bildirdi.

Yerel Bakhtar Haber Ajansı ölü sayısının artabileceğini belirtirken, hükümet sözcüsü Bilal Karimi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Maalesef dün gece Paktika eyaletinin dört ilçesinde yüzlerce vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olan ve onlarca evi yıkan şiddetli bir deprem meydana geldi” diye yazdı. Karimi, tüm kuruluşları yardıma çağırdı.

Afgan medyasında yer alan fotoğraflarda moloz yığınına dönmüş evler ve yerde battaniyelere sarılmış cesetler görülüyor.

Bazı köyler dağlardaki uzak bölgelerde olduğu için ölü sayısının artabileceği tahmin ediliyor.

Pakistan’da ise herhangi bir hasar ya da can kaybı olmadığı bildirildi.

Reuters haber ajansı, depremin Taliban’ın geçen yıl Ağustos ayında yönetimi ele geçirmesinden bu yana Afganistan’ın ciddi bir ekonomik kriz yaşadığı ve ABD öncülüğündeki uluslararası güçlerin yirmi yıllık savaşın ardından çekildiği bir dönemde yaşandığına dikkat çekti.

Taliban’ın yönetimi ele geçirmesine tepki olarak birçok hükümet Afganistan’ın bankacılık sektörüne yaptırımlar uyguladı ve milyarlarca dolar değerindeki kalkınma yardımını kesti.

İnsani yardımlar devam ederken, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlar ülkede faaliyetlerini sürdürüyor.

VOA tarafından geçilen Afganistan’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan’da 6,1 Büyüklüğünde Deprem haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.