Afganistan Konferansı Moskova’da Başladı

Afganistan Konferansı Moskova’da Başladı

ABONE OL
17:18 - 20/10/2021 17:18
Afganistan Konferansı Moskova’da Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’nın başkenti Moskova’da Afganistan konferansı yapılıyor. Toplantıya Taleban yönetiminden bir heyet de katılıyor. Konferansın açılış konuşmasını Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yaptı.

Moskova’da düzenlenen konferansa Afganistan ve Rusya’ya komşu ülkeler katılıyor. Ancak davet edilmesine karşın teknik bazı sorunlar nedeniyle ABD, konferansa katılamayacağını bildirmişti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin toplantıya katılamamasının üzücü olduğunu söyledi. Lavrov, ABD’nin toplantıya katılmamasının ilkesel nedenler değil ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad’ın görevinden ayrılması ve henüz yeni görevlendirme yapılmamasından kaynaklı olduğunu umduğunu ifade etti.

Lavrov konuşmasında ayrıca Taleban yönetimine ülkedeki tüm kesimleri kapsayıcı bir yönetim kurulması tavsiyesinde bulundu. Rusya Dışişleri Bakanı ayrıca Afganistan topraklarının çeşitli grupların örgütlenmesi amacıyla kullanılmamasının önemine de vurgu yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, üçüncüsü düzenlenen konferansa 10 kadar ülkeden temsilcilerin katılmasının beklendiğini açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen Afganistan Konferansı Moskova’da Başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Afganistan Konferansı Moskova’da Başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Afganistan Konferansı Moskova’da Başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.