ADD Berlin’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

ADD Berlin’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

ABONE OL
10:54 - 02/11/2022 10:54
ADD Berlin’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Atatürkçü Düşünce Derneği Berlin-Brandenburg’un (ADD Berlin) düzenlediği Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümü ve ADD Berlin-Brandenburg’un kuruluşunun 25. yıldönümü düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.

SOLWO Suites Oteli’nde düzenlenen etkinlik ATATÜRK ve tüm devrim şehitleri anısına saygı duruşu ve hep birlikte söylenen İstiklâl Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasında aydınlara çağrıda bulunan ADD Berlin 2. Başkanı Ali Erdoğmuş, “Aydınlarımızın kesinlikle örgütlü mücadelede yer almaları gerekiyor” dedi.

Daha sonra söz alan ADD Berlin Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Başeğmez de “Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek ilk 4 maddesi hedefte.  Bu konuda tüm muhalefet partilerine büyük görev düşüyor. Özgürlüklerden mi yanayız, yoksa baskı rejiminden mi?” şeklinde konuştu.

Toplantının Türkiye’den konuk konuşmacısı CHP İstanbul eski milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilanı konusunda nasıl zorluklarla mücadele ettiğini ayrıntılı  bir dille anlatarak, “Atatürk’ün en yakın arkadaşlarının bile Cumhuriyet konusunda düşünceleri açık değildi” dedi.

Son yüz yılda Cumhuriyet karşıtlarının nasıl etkilerini arttırdıklarını anlatan Prof. Serter, “Bu konuda ana muhalefet partisi başta olmak üzere tüm muhalefet gerektiği gibi mücadele etmek zorundadır. “Esas helalleştirilmesi gerekenler Atatürkçüler. Laiklikten verilen tavizler Cumhuriyetin    kuruluş ideolojisi 6 Oku bir bir yok ediyor. Cumhuriyetimizi kuran Cumhuriyet Halk Partisini arıyoruz” dedi.

Etkinlikte ADD Berlin’in Kurucu üyeleri de konuştu

ADD-Berlin kurucu üyelerinden Yücel Cengiz, duygularını “Atatürkçü Düşünce yolunda tüm yurtseverlerin katılımını bekliyoruz.” şeklinde dile getirirken; Bengi Cengiz de, “Derneğimizin 25. Yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşıyorum” dedi.

Tey Tey Halk Dansları Grubu’nun gösterisinin ardından, Hakan (gitar), Sertaç (gitar), Timur (ud) ve Ahmet’ten kurulu ‘The Band İstanbul’ İzmir Marşı ile başladığı müzik dinletisine Çökertme, Vartdar Ovası, Memleketim ve İzmir’in kavakları gibi türkülerle devam etti. Bu arada müzikle ilgisi uzun yıllara dayanan Başkan Olcay Başeğmez’de bir ara gitarıyla onlara eşlik etti.

ADD Berlin’in düzenlediği etkinliğin sonlarına doğru Prof. Serter ‘Emperyalizmin kıskacında Ulus-Devlet ve Kuruluş Doktrini’ adlı kitabını izleyicilere imzaladı. Berlin’de bulunan SHP ve CHP’de çeşitli görevler üstlenmiş deneyimli politikacı Murat Karayalçın’da, ADD Berlin’in düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Kutlamasına katıldı.

CHP Berlin Örgütü Başkanı Kenan Kolat ile birlikte toplantıya gelen Karayalçın, Prof. Nur Serter ile sohbet etme olanağı buldu.

ha-ber.com/Fotoğraflar ve Haber/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.