Açlık grevine, açlık grevi ile destek veriyorlar

Açlık grevine, açlık grevi ile destek veriyorlar

ABONE OL
16:05 - 13/09/2020 16:05
Açlık grevine, açlık grevi ile destek veriyorlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Azerbaycan’da, hapishanede açlık grevinde olan muhalif tanınmış gazeteci Yağublu için, Nürnberg’den açlık grevi yaparak ona destek veren grevciler, gazetecinin tahliye edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Geçen Perşembe gününden bu yana, Nürnberg’de sekiz Azerbaycanlı mülteci, Azerbaycan’da tutuklu, tanınmış muhalif gazeteci Tofig Yağublu’nun serbest bırakılması için Nürnberg’deki Federal Göç ve Mülteci Dairesi ( BAMF) önünde kurdukları çadırda  açlık grevi yapıyorlar,

1 EYLÜL DE AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Bakü’de ,1 Eylül’den itibaren süresiz açlık grevine başlayan gazeteci Yağublu’nun, 22 Mart tarihinde bir trafik kazası sonrası tutuklandığını, kazaya karışan diğer çifte saldırmakla suçlandığını belirten, Nürnberg ’deki açlık grevinde olanlardan biri olan Hakeyat Mirzayev, Gazeteci Tofig Yağublu’nun ,dört yıl, üç ay hapis cezası aldığını belirtti.

DURUMU HERGÜN KÖTÜYE GİDİYOR

Açlık grevinde olan Azerbaycanlı tanınmış muhalif gazeteci Tofig Yağublu’nun açlık grevi nedeniyle sağlık durumunun her gün kötüye gittiğini belirten Mirzayev, Nürnberg’de olduğu gibi dayanışma için açlık  grevinin  Berlin’de de yapılacağını belirtti. Nürnberg’deki açlık grevinin, şimdilik pazartesi aksamına kadar süreceği açıklandı.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.