*** ABTTF, SZ gazetesini ziyaret etti

*** ABTTF, SZ gazetesini ziyaret etti

ABONE OL
20:26 - 28/07/2009 20:26
*** ABTTF, SZ gazetesini ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

ABTTF, SZ gazetesini ziyaret etti

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Almanya’nın saygın gazetelerinden "Süddeutsche Zeitung"un Dış İlişkilerden Sorumlu Daire Başkan Yardımcısı Christiane Schlötzer’i makamında ziyaret etti

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap, Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Erhan Halim ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerden Sorumlu üye Şükrü Hancıali ile Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Sedat Karamustafa’dan oluşan heyet, Schlötzer’e Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ve sorunlarını aktardı.


Samimi bir hava içinde yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Başkan Halit Habipoğlu, ABTTF’yi tanıtarak faaliyetleri ile bilgi verdikten sonra Türk Azınlık’ın sorunlarını dile getirerek Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesini ve orada yaşayan Türkleri tanıtmıştır.

Son dönemde yaşanan sorunlara örnek olarak Başkan Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı üyesi basın mensuplarına ve kuruluşlarına yönelik hedef gösterme ve nefret temelli konuşmalar konusunda ayrıntılı bilgi verdi.

Habipoğlu, "Bizler, "öteki" olarak nitelendirilerek yıllardır ülkenin birlik ve beraberliği açısından tehlike unsuru olarak değerlendiriliyoruz. Bu nedenle düşmanca tavırlara maruz kalarak hedef haline getiriliyoruz" dedi. Cevaben Schlötzer, böylesi olayların üzücü olduğunu dile getirerek kınadıklarını ifade etti.

Ardından Bavyera Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Sedat Karamustafa, dernek çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.