AB'nin Doğu Akdeniz Çağrısına Türk Dışişleri'nden Yanıt

AB'nin Doğu Akdeniz Çağrısına Türk Dışişleri'nden Yanıt

ABONE OL
12:10 - 15/08/2020 12:10
AB'nin Doğu Akdeniz Çağrısına Türk Dışişleri'nden Yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin doğal kaynak arama faaliyetleri nedeniyle artan tansiyona dair Avrupa Birliği’nden gelen çağrıya, Türk Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından yapılan bir paylaşımla yanıt verildi.

Bakanlık resmi Twitter hesabından yayımlanan mesajda Türkiye’nin diyalog ve müzakereden yanan olduğu belirtildi. Açıklamada “Türkiye diyalog ve müzakereden yanadır. Meşru hak ve çıkarlarını korumakta kararlıdır. AB’nin çağrısı Türkiye’ye değil, Doğu Akdeniz’de tek taraflı ve kışkırtıcı adım atanlara ve Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarına saygı göstermeyenlere yönelik olmalıdır” denildi.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları da dün yaptıkları açıklamada Türkiye’ye Akdeniz’de gerilimi azaltma ve diyaloğa geçme çağrısında bulunmuşlardı.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.