ABD’yle Venezuela Arasında Tutuklu Takası

ABD’yle Venezuela Arasında Tutuklu Takası

ABONE OL
22:50 - 03/10/2022 22:50
ABD’yle Venezuela Arasında Tutuklu Takası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Venezuela, cezaevindeki 7 Amerikalı’yı serbest bırakırken karşılığında Amerika Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun iki yakınını serbest bıraktı.

Serbest bırakılan Amerikalılar arasında petrol şirketinin 5 yöneticisi de bulunuyor.

Amerikalılar’ın serbest bırakılması karşılığında Washington da Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun eşinin iki yeğenini serbest bıraktı.

Maduro’nun eşinin yeğenleri Amerika’da uyuşturucu suçlamalarından 18 yıllık hapis cezalarını çekiyordu.

Venezuela söz konusu kişilerin “haksız yere” cezaevinde olduklarını belirtirken, Amerikalılar’ın insani nedenlerden serbest bırakıldığını açıkladı.

Serbest bırakılan Amerikalılar’ın 5’i Amerikan merkezli petrol şirketinin yöneticileri, biri eski asker Matthew Heath diğeri de Osman Han adında bir Amerikan vatandaşı.

Petrol şirketinin yöneticileri Caracas’a bir toplantı için çağrıldıklarında terör suçlamasıyla tutuklanmışlardı.

Başkan Joe Biden yazılı açıklamasında yanlış şekilde tutuklanan Amerikalılar’ın yakın zamanda ailelerine kavuşacaklarını belirtti.

Biden ayrıca yanlış şekilde tutuklanan Amerikalılar’ın serbest kalmalarını sağlamaya özel önem vermeye devam ettiklerini de kaydetti.

Amerikalılar’ın serbest kalmalarına karşılık olarak Biden, Maduro’nun eşi Cilia Flores’in iki yeğeninin serbest bırakılmasına karar verdi.

Frangui Flores ve Efrain Antonio Campo Flores 2015 yılında Haiti’de tutuklanmış ve eroin suçlamalarından mahkum oldukları New York’a götürülmüşlerdi.

Amerikalı bir yetkili takasın üçüncü bir ülkenin havaalanında gerçekleştiğini belirtti.

Son dönemde Biden yönetimi Venezuela’yla diyaloğu yeniden başlatmak için bu ülkeye temsilciler gönderiyordu.

Uzmanlar bunun nedeninin Rusya’nın Ukrayna işgali nedeniyle Rus petrolüne olan bağımlılığı azaltmak olduğunu belirtiyor.

VOA tarafından geçilen ABD’yle Venezuela Arasında Tutuklu Takası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’yle Venezuela Arasında Tutuklu Takası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’yle Venezuela Arasında Tutuklu Takası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.