ABD’nin Çin Büyükelçisi Görevden Ayrılıyor mu?

ABD’nin Çin Büyükelçisi Görevden Ayrılıyor mu?

ABONE OL
08:32 - 15/09/2020 08:32
ABD’nin Çin Büyükelçisi Görevden Ayrılıyor mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter üzerinden yayınladığı mesajında, ABD’nin Çin Büyükelçisi Terry Branstad’e üç yıldan uzun süredir verdiği hizmetlerden ötürü teşekkürlerini sundu. Ancak Dışişleri Bakanlığı’ndan Büyükelçi Branstad’in görevden ayrıldığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Branstad’in kısa süre önce kaleme aldığı bir yazının Çin’in resmi gazetesi People’s Daily tarafından yayınlanmasının reddedilmesi, tartışmaya yol açmıştı. Ancak Büyükelçi Branstad’in görevden ayrılmasının bu tartışmaya bağlı olup olmadığı, netlik kazanmış değil.

Pompeo, yazdığı ikinci bir Twitter mesajında, Büyükelçi Branstad’in ABD-Çin ilişkilerinin sonuç odaklı, karşılıklı ve adil hale getirilmesi için yeniden dengeye oturtulmasına katkı sağladığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Pompeo, geçen hafta paylaştığı bir Twitter mesajındaysa Çin Komünist Partisi’nin Büyükelçi Branstad’in kaleme aldığı yazının yayınlanmasını engellediğini, ancak Çin’in ABD Büyükelçisi’nin “ABD’deki herhangi bir yayın organında istediğini yayınlama serbestisi olduğunu” kaydetmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian ise Branstad’in yazısının “boşluklarla dolu, ciddi anlamda tutarsız, Çin’i karalamaya ve sebepsiz yere saldırmaya yönelik” olduğu yanıtını verdi.

26 Ağustos’ta People’s Daily gazetesiyle temasa geçen ABD Büyükelçiliği, yazının tamamının 4 Eylül’de, üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan yayınlanması talebinde bulunmuştu.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.