AB’den Belarus’a Uçuş ve Hava Sahası Konusunda Sert Yaptırım

AB’den Belarus’a Uçuş ve Hava Sahası Konusunda Sert Yaptırım

ABONE OL
13:56 - 04/06/2021 13:56
AB’den Belarus’a Uçuş ve Hava Sahası Konusunda Sert Yaptırım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa Birliği Belarus’a yönelik sert bir uçuş yasağını uygulamaya sokuyor. Buna göre Belarus uçakları AB hava sahası üzerinde uçamayacak ve AB ülkesi havalimanlarına iniş yapamayacak. AB diplomatları yasakların Cuma gece yarısından itibaren uygulamaya gireceğini söylüyor.

Bu karar, geçtiğimiz ay muhalif bir gazeteciyi gözaltına almak için hava sahası üzerinde bir yolcu uçağını zorla indirmesinin ardından Belarus hükümetine karşı yaptırımların bir parçası olarak alındı.

Avrupa Hava Trafiği Kontrol Dairesi EuroControl, her gün Belarus üzerinde 400 civarı sivil uçağın seyrettiğini, bunlardan 300 kadarının ülkenin hava sahasını kullanan transit uçuşlar olduğunu belirtiyor. Her gün 100 kadar Avrupa hava yolu şirketlerine ait uçağın Belarus hava sahasını kullandığı ifade ediliyor.

Yaşanan krizin ardından Lufthansa, SAS, Air France, LOT, airBaltic ve Finnair Belarus hava sahasını kullanmama kararları almıştı.

Belarus’un resmi havayolu şirketi Belavia, Avrupa’da aralarında Amsterdam, Helsinki, Milano, Varşova, Frankfurt ve Roma’nın bulunduğu 20’den fazla şehire düzenli olarak uçuşlar düzenliyor. Ancak yeni karar uyarınca bu uçuşlar yapılamayacak.

VOA tarafından geçilen AB’den Belarus’a Uçuş ve Hava Sahası Konusunda Sert Yaptırım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB’den Belarus’a Uçuş ve Hava Sahası Konusunda Sert Yaptırım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB’den Belarus’a Uçuş ve Hava Sahası Konusunda Sert Yaptırım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.