AB'den Aşı Programına 400 Milyon Euro Destek

AB'den Aşı Programına 400 Milyon Euro Destek

ABONE OL
15:17 - 31/08/2020 15:17
AB'den Aşı Programına 400 Milyon Euro Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Komisyonu, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) öncülüğünde yürütülen Corona virüsü aşısı programına 400 milyon Euro katkıda bulunacak.

WHO’nun liderliğindeki COVAX projesiyle, 2021 yılı sonu itibariyle çeşitli potansiyel aşı üreticilerinden 2 milyar doz aşı satın alınması hedefleniyor.

Corona virüsü aşılarını önceden satın alma çalışmaları içinde olan Avrupa Birliği (AB) yetkilileri, 27 üye ülkenin hükümetlerinin aşı konusunda birlikten ayrı hareket edemeyeceğini söylüyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Pazartesi günü “düşük ve orta düzey gelirli ülkelerin gelecekte hazır olacak aşılardan yararlanabilmesi için COVAX’e 400 milyon Euro katkı sağlama kararını” aldıklarını açıkladı.

AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada ayrıca AB üyelerinin “dünya çapında hem yoksul hem de varlıklı ülkelerdeki yurttaşlara aşı sağlanması ve bu sürecin hızlandırılması için COVAX kapsamında uzmanlık ve kaynak” paylaşımı da yapılacağı da kaydedildi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.