ABD’den Ukrayna’ya 350 Milyon Dolarlık Yardım

ABD’den Ukrayna’ya 350 Milyon Dolarlık Yardım

ABONE OL
09:02 - 21/03/2023 09:02
ABD’den Ukrayna’ya 350 Milyon Dolarlık Yardım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı yazılı açıklamada yeni askeri yardım paketinin, ABD’nin Ukrayna’ya sağlamış olduğu HIMARS ve obüslerin yanı sıra, tank-savar silahlar için mühimmat ve nehirlerin bulunduğu arazilerde kullanılan tekneleri ve diğer ekipmanları kapsadığını belirtti.

ABD bugüne kadar Ukrayna’ya Rusya işgali başladığından bu yana 30 milyar dolardan fazla silah sağladı.

Açıklanan son askeri yardımdan birkaç gün önce ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Ukraynalı mevkidaşlarıyla görüşmüş; görüşmenin son bölümüne Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de katılmıştı.

ABD’nin Ukrayna için açıkladığı yeni askeri yardım Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in Moskova’da Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le görüştüğü zamana rastlıyor.

17 AB ülkesi ve Norveç’ten ortak mühimmat alımı

Avrupa Birliği’ne üye 17 ülke ve Norveç de, hem Ukrayna’ya destek vermek hem de kendi stoklarını tazelemek amacıyla ortak mühimmat alımı yapacağını açıkladı.

AB’nin Avrupa Savunma Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Proje AB’ye Üye Devletler ve Norveç’in iki yolda ilerlemesinin önünü açmaktadır: Hızlandırılmış bir süreçle 155 milimetre topçu ateşi mühimmatı alımı için iki yıllık bir proje ve çoklu mühimmat türlerini almak için yedi yıllık bir proje” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada Avusturya, Belçika, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Portekiz, Romanya, Slovakya, İsveç ve Norveç’in anlaşmaya imza attığı belirtildi.

Girişime daha fazla sayıda üye devletin katılma niyetini beyan ettiği de kaydedildi.

VOA tarafından geçilen ABD’den Ukrayna’ya 350 Milyon Dolarlık Yardım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Ukrayna’ya 350 Milyon Dolarlık Yardım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Ukrayna’ya 350 Milyon Dolarlık Yardım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.