ABD’den Ukrayna’nın Dört Bölgesini İlhak Eden Rusya’ya Yeni Yaptırımlar

ABD’den Ukrayna’nın Dört Bölgesini İlhak Eden Rusya’ya Yeni Yaptırımlar

ABONE OL
23:02 - 30/09/2022 23:02
ABD’den Ukrayna’nın Dört Bölgesini İlhak Eden Rusya’ya Yeni Yaptırımlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD, Ukrayna’da işgal ettiği toprakların bir kısmını referandumlarla ilhak etmesinin ardından Rusya’ya yeni yaptırımlar açıkladı.

Yeni yaptırımlar kapsamında, Rus hükümeti yetkilileri, liderleri, aile üyeleri, Rus ve Belarus askeri yetkilileri, Rusya’nın askeri-sanayi sektörünü destekleyen uluslararası tedarikçiler dahil savunma tedarik ağları hedef alınıyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamada ”Bugün ABD yönetimi olarak G7 ortaklarımızın da desteğiyle açık bir mesaj gönderiyoruz. Rusya’ya ve Ukrayna topraklarının statüsünü değiştirmeye yönelik yasadışı girişimlerine siyasi veya ekonomik destek sağlayan kişi, kuruluş veya ülkeler bunun bedelini ödeyecektir” denildi.

Açıklamada Maliye ve Ticaret bakanlıklarının, Rusya’nın sözde ilhakına siyasi veya ekonomik destek veren Rusya içindeki veya dışındaki kuruluş ve bireyler için yeni yaptırımlar ve ihracat kontrol önlemleri belirlediği kaydedildi.

Buna ek olarak Maliye Bakanlığı 14 uluslararası tedarikçiye Rusya’nın askeri tedarik zincirini destekledikleri için yaptırım açıkladı. Rusya parlamentosunun alt kanadı olan Duma’nın 109 üyesi ve üst kanadı Federasyon Konseyi’nin 169 üyesi de yaptırım listesine alındı.

Maliye Bakanlığı, Rusya Federasyonu Merkez Bankası (CBR) Başkanı ve Putin’in eski danışmanı Elvira Sakhipzadovna Nabiullina’yı ve Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Olga Nikolaevna Skorobogatova’yı da yaptırım listesine aldı.

Maliye Bakanlığı ayrıca Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi üyelerinin akrabalarına da yaptırım açıkladı. Bunlar arasında Başbakan Mişustin’in eşi ve iki yetişkin çocuğuyla Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun eşi ve yetişkin çocukları yer alıyor.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı bir Ukraynalı savaş tutuklusuna karşı işlediği ağır insan hakları ihlali nedeniyle Ochur-Suge Monguş’a ve Ukrayna’nın egemenliğini ihlal eden aralarında Rusya ve Belarus askeri yetkilileri ile Rusya’nın vekillerinin olduğu 910 kişiye vize yasağı getirdi.

Son olarak Ticaret Bakanlığı 57 kurumu ticaret sınırlamalarını içeren Kurumlar Listesi’ne ekledi ve ABD’nin Rusya’ya uyguladığı ihracat kontrollarının Rusya ve Belarus ordusuna malzeme desteği sağlayan üçüncü ülkelerdeki kurumlara ya da sanayi sektörlerine de uygulanabileceği mesajını verdi.

VOA tarafından geçilen ABD’den Ukrayna’nın Dört Bölgesini İlhak Eden Rusya’ya Yeni Yaptırımlar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Ukrayna’nın Dört Bölgesini İlhak Eden Rusya’ya Yeni Yaptırımlar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Ukrayna’nın Dört Bölgesini İlhak Eden Rusya’ya Yeni Yaptırımlar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.