ABD’den Türkiye’ye Ukrayna Desteği

ABD’den Türkiye’ye Ukrayna Desteği

ABONE OL
22:21 - 03/02/2022 22:21
ABD’den Türkiye’ye Ukrayna Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’den Türkiye ile Ukrayna arasındaki savunma işbirliğine destek mesajı geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, bu işbirliğinin bölgesel istikrarı ve Ukrayna’nın kendini savunma kabiliyetini güçlendirdiğini düşündüklerini söyledi.

Price, günlük basın brifinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kiev ziyaretini ve Türkiye’nin Ukrayna’ya insansız hava aracı satışını değerlendirdi.

VOA Türkçe’nin, Biden yönetiminin bu satışlardan ve bölgede Türk İHA’larının kullanılmasından kaygılı olup olmadığı sorusu üzerine Ned Price, ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiev’i ziyaret ediyor ve Türkiye gibi bir NATO müttefiki ile Ukrayna arasındaki bu savunma işbirliğinin bölgesel istikrarı ve Ukrayna’nın kendini savunma kabiliyetini güçlendirdiğini düşünüyoruz’’ dedi.

ABD’nin de Ukrayna’ya benzeri görülmemiş düzeyde savunma amaçlı güvenlik yardımı sağladığını belirten Price, ‘’NATO müttefiklerimize Ukraynalı ortaklarımıza ABD menşeili ekipman sağlama yetkisi verdik. Ortaklarımızı ve müttefiklerimizi, daha fazla Rus saldırganlığına direnmek ve aynı zamanda olası bir Rus işgalini caydırmak için Ukrayna’ya güvenlik yardımı sağlamaya genel olarak teşvik ediyoruz’’ dedi.

Ancak ABD Dışişleri Sözcüsü, savunma teçhizatının silahlı çatışma yasalarına uygun olarak ve sivillerin zarar görmesini önleyecek uygun şekilde kullanılmasını şiddetle savunduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kiev ziyaretinde bugün, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile biraraya gelmişti.

Zelenskiy ortak basın toplantısında, Savunma sanayisi ve havacılıkta işbirliğini ele aldıklarını söylemiş, “Bunlar stratejik ortaklığımızın itici güçlerinden biridir. Amacımız ortak savunma projeleri, ortak teşebbüsler kurmak, tecrübe ve teknoloji paylaşımı yapmak. Bugün imzaladığımız anlaşmayla, BAYKAR Makina İHA’larının Ukrayna’daki üretimi genişletilecek” açıklamasına bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Kırım dahil Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ettiklerini söylemiş ve Türkiye’nin Karadeniz’den komşu olduğu iki dost ülke arasındaki krizin sonlandırılması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu tekrarlamıştı.

VOA tarafından geçilen ABD’den Türkiye’ye Ukrayna Desteği haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Türkiye’ye Ukrayna Desteği haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Türkiye’ye Ukrayna Desteği haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.