ABD’den Suriye-Irak Sınırına Hava Operasyonu

ABD’den Suriye-Irak Sınırına Hava Operasyonu

ABONE OL
18:08 - 28/06/2021 18:08
ABD’den Suriye-Irak Sınırına Hava Operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD hava kuvvetleri Suriye’nin doğusunda Irak sınırı yakınlarına bir hava operasyonu düzenledi. Operasyonda, İran’ın desteklediği en az 5 militanının öldüğü belirtiliyor.

Hava saldırısı, Joe Biden, ABD başkanlık koltuğuna oturduğundan bu yana bölgeye yapılan ilk operasyon oldu.

Merkezi İngilterede olan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada “ABD savaş uçaklarının saldırısında, İran’ın desteklediği Iraklı en az 5 militan ölürken bazı militanlar da yaralandı” denildi.

Suriye içindeki kendi haber ağlarından gelen bilgileri paylaşan kuruluş, saldırıda askeri hedeflerin vurulduğunu da bildirdi.

Suriye devlet haber ajansı SANA da hava operasyonunu doğrularken saldırıda, bir çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de yaralandığını haber verdi.

ABD Savunma Bakanlığı da saldırıya dair bir açıklama yaptı. Açıklamada, hava operasyonunda Suriye ve Irak’ta yer alan iki farklı hedefin vurulduğu, vurulan hedeflerin operasyon merkezi ve silah deposu olarak kullanıldıklarının tespit edildiği kaydedildi.

Pentagon açıklamasına göre vurulan hedefler, Katib Hizbullah ve Katib Seyid El Şüheda olarak bilinen silahlı gruplar tarafından kullanılan tesislerdi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby de yaptığı açıklamada “Bu tesisler, İran’ın desteklediği militanlar tarafından, silahlı insansız hava araçlarıyla, Irak’taki ABD güçleri ve tesislerini hedef alan yerlerdi” dedi.

Irak operasyona tepki gösterdi

ABD’nin Irak Suriye sınırına düzenlediği hava operasyonuna Irak hükümeti tepki gösterdi ve bunun egemenlik ihlali olduğunu dile getirdi. Irak Başbakanlık Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, saldırının tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olduğu, Irak’ın egemenliği ve güvenliğinin ihlal edilmesi anlamına geldiği vurgulandı.

Son dönemde Irak’taki ABD güçlerine yönelik yapılan saldırılarla ilgili olarak Washington yönetimi, İran bağlantılı Iraklı militanları suçluyor.

Şubat ayında da ABD’nin Suriye’de İran destekli militanların kullandığı bir binayı vurması sonucu Suriye İnsan Hakları Gözlemevi açıklamasına göre, 20’den fazla militan öldürülmüştü.

Bu operasyon da Pentagon’un açıklamasına göre, Irak’ta militanların, bir sivil çalışanın ölmesine ve ABD’li askerlerin yaralanmasına neden olan bir roket saldırısına misilleme olarak yapılmıştı.

VOA tarafından geçilen ABD’den Suriye-Irak Sınırına Hava Operasyonu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Suriye-Irak Sınırına Hava Operasyonu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Suriye-Irak Sınırına Hava Operasyonu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.