ABD’den Polonya’ya Olası M1A1 Abrams Tankı Satış Onayı

ABD’den Polonya’ya Olası M1A1 Abrams Tankı Satış Onayı

ABONE OL
23:31 - 06/12/2022 23:31
ABD’den Polonya’ya Olası M1A1 Abrams Tankı Satış Onayı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Dışişleri Bakanlığı 116 adet General Dynamics yapımı M1A1 Abrams tankıyla diğer araçların ve mühimmatın Polonya’ya satılmasını içeren 3 milyar 750 milyon dolarlık anlaşmayı onayladı.

Anlaşmanın onaylandığı haberini ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) verdi.

Satış, Polonya’ya aynı şirketin ürettiği 250 adet M1A2 tankı satın alması için izin verilmesinin ardından geldi. Bu yeni seçenekle Polonya ordusunu modernize ederken ve Rusya’nın Ukrayna işgali gibi yeni jeopolitik gerçekliklere adapte olurken iki farklı tankı karışık olarak satın alabilecek.

Pakette devre dışı bırakılan tankları kurtarmak için araçlar, sekiz saldırı köprüsü ve diğer araçlar yer alıyor. Pentagon, ayrıca zırh delici mermiler, yedek parçalar ve teknik destek dahil binlerce gelişmiş mühimmat sağlayacağını söyledi.

Pentagon Savunma Güvenliği İşbirliği Dairesi Kongre’yi olası satış konusunda bugün bilgilendirdi.

Dışişleri Bakanlığı’nın onayı, satış için sözleşme imzalandığı ya da müzakerelerin sona erdiği anlamına gelmiyor.

VOA tarafından geçilen ABD’den Polonya’ya Olası M1A1 Abrams Tankı Satış Onayı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Polonya’ya Olası M1A1 Abrams Tankı Satış Onayı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Polonya’ya Olası M1A1 Abrams Tankı Satış Onayı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.