ABD’den İran Şirketi Yöneticilerine Yaptırım

ABD’den İran Şirketi Yöneticilerine Yaptırım

ABONE OL
10:00 - 04/02/2023 10:00
ABD’den İran Şirketi Yöneticilerine Yaptırım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolu Ofisi (OFAC) merkezi İran’da bulunan Paravar Pars şirketinin sekiz üst düzey yöneticisini yaptırım listesine aldı. İran Devrim Muhafızları için Şahid serisi insansız hava aracı üreten şirket daha önce ABD ve AB yaptırımlarının hedefi olmuştu.

Maliye Bakanlığı’nın Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, “İran Rusya’nın Ukrayna’da kritik altyapıyı hedef aldığı operasyonlarda kullanılmak üzere insansız hava aracı sağlıyor. İran’ın insansız hava aracı programının tüm unsurlarını kararlı bir şekilde hedef almaya devam edeceğiz” dedi.

Paravar Pars şirketinin Şahid-171 serisi insansız hava araçlarının araştırma, geliştirme ve üretiminde rol oynadığı belirtildi.

OFAC’ın yaptırım listesine aldığı üst düzey yöneticiler arasında şirketin CEO’su Hüseyin Şemsabadi, yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda İran Devrim Muhafızları Donanma Komutanı Ali Rıza Tangsiri, yönetim kurulu başkan yardımcısı Abdulfazıl Nazeri gibi isimler var.

Blinken: “İran rejiminin askeri desteği Rusya’nın savaşı sürdürmesine imkan veriyor”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yeni yaptırımlarla ilgili açıklamasında, İran’ın ürettiği insansız hava araçlarının Rusya’ya gönderildiğini ve Rusya’nın bu drone’ları Ukrayna’da sivilleri ve sivil altyapıyı hedef alırken kullandığını vurguladı.

Blinken, “İran rejiminin Rusya’ya verdiği askeri destek Rusya’nın Ukrayna’ya karşı zalim savaşını sürdürmesine imkan veriyor ve İran’ın önceden alınan BM Güvenlik Konseyi onayı olmadan Rusya’ya askeri amaçlı insansız hava aracı göndermesini yasaklayan 2231 sayılı kararı ihlal ediyor” dedi.

Yaptırım kapsamında bahsi geçen şirket yöneticilerinin ABD’de bulunan tüm malvarlıkları bloke edildi. Bu kişilerle iş yapan kurum ve kişilerin ya da önemli düzeyde mali hizmet sağlayan yabancı mali kurumların ABD’nin yaptırımlara maruz kalabileceği uyarısı yapıldı.

ABD Maliye Bakanlığı, IRIS MAKRAN ve ona eşlik eden IRIS DENA adlı iki geminin İran hükümetine ait mülkler olduğunu tespit ettiklerini ve bu gemilerin yaptırım listesine alındığını açıkladı.

VOA tarafından geçilen ABD’den İran Şirketi Yöneticilerine Yaptırım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den İran Şirketi Yöneticilerine Yaptırım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den İran Şirketi Yöneticilerine Yaptırım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.