ABD’den Google’a Haksız Rekabet Davası

ABD’den Google’a Haksız Rekabet Davası

ABONE OL
11:44 - 25/01/2023 11:44
ABD’den Google’a Haksız Rekabet Davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Adalet Bakanlığı, Google’a şirketin dijital reklamcılık alanında tekelleştiği gerekçesiyle dava açtı.

Mahkeme tutanaklarına göre hükümet tekelcilik şikayetinde, Google’ı dijital reklamcılık teknolojileri üzerindeki hakimiyeti karşısında her türlü tehdidi ortadan kaldırmak veya azaltmak için rekabete aykırı, dışlayıcı ve hukuka aykırı yöntemler kullanmakla suçladı.

Adalet Bakanlığı mahkemeden Google’ın reklam yönetimi platformu Google Ad manager suite ve AdX’i devre dışı bırakmaya zorlamasını istedi.

Google, Reuters haber ajansının yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Dava Google’a karşı dijital reklamcılık alanında hakimiyetini nasıl sağladığı ve koruduğuyla ilgili açılan ikinci haksız rekabet davası. Adalet Bakanlığı’nın 2020’de açtığı dava, Google’ın arama alanındaki tekeline odaklanmıştı. Bu davanın duruşmasının ise Eylül ayında görülmesi bekleniyor.

Adalet Bakanlığı tarafından bugün açılan davaya sekiz eyalet müdahil oldu. Bunlar arasında Google’ın merkezinin bulunduğu California da var.

Google’ın hisseleri haberin ardından yüzde 1,3 düştü.

Davada Google, dijital reklam endüstrisinde rekabeti, yenilikleri ve serbest piyasanın adil işlemesini engellemekle suçlandı.

Insider Intelligence’a göre Google açık farkla pazar lideri olmaya devam ederken, ABD dijital reklam gelirindeki payı geçen yıl yüzde 28,8’e düştü. Şirketin 2016’da dijital reklam payı ise yüzde 36,7’ydi. Google’ın reklamcılık işi, gelirinin yaklaşık yüzde 80’ini oluşturuyor.

VOA tarafından geçilen ABD’den Google’a Haksız Rekabet Davası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Google’a Haksız Rekabet Davası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Google’a Haksız Rekabet Davası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.