*** ABD’den Deukisch’e maddi destek

*** ABD’den Deukisch’e maddi destek

ABONE OL
13:28 - 20/03/2009 13:28
*** ABD’den Deukisch’e maddi destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

ABD’den Deukisch’e maddi destek

ABD’de yaşantısını sürdüren Türk iş adamı Hüseyin Özyurtçu, Almanya’nın başkenti Berlin’de Türk gençlerinin uyumu için çalışmalar yapan ”Deukische Generation” (Türk-Alman Kuşağı) adlı derneğe 1300 dolar bağışta bulundu

”Deukische Generation” derneğinin faaliyetlerini gazeteden öğrendiğini ve çalışmalarını takdir ettiğini, uzun zamandan bu yana da dernek yöneticilileriyle tanışmak için fırsat aradığını belirten Özyurtçu, 1300 dolarlık çeki eşi Vanessa Özyurtçu ile birlikte Dernek Başkanı Aylin Selçuk ve Başkan Yardımcı Lamia Özal’a verdi.

Özyurtçu, gençlerin kendilerini yetiştirmeleri, proje ve fikirleriyle ülkenin kalkınmasında söz sahibi olmaları gerektiğini ifade ederek, ”Genç olmak serbest olmak demektir. Genç yetenekler ülke farklılıklarıyla kendilerini köşeye sıkıştırmadan, para kazanma derdine düşmeden, yaptığı işin sevgisiyle geleceğin toplumunu yaratacaklar, dünyayı değiştirecekler ve insanların yaşamına katkıda bulunacaklar” dedi.

Gençlerin bu dernekle sorumluluk üstlendiklerini, Türk ve Alman toplumu arasında dostluk, diyalog ve uyumun kurulmasında köprü vazifesi gördüklerini kaydeden iş adamı, Türk gençlerinin eğitimine yönelik çalışma yapan bu gençlerin başarısının kendisini duygulandırdığını söyledi.

Genç yaşta Amerika’ya giden, Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi İngiliz filolojisi ve siyasal bilgiler okuyarak mezun olan ve daha sonra yine ABD’ye dönen Özyurtçu, diğer iş adamlarını da gençlerin yetişmeleri için destek vermeye çağırdı.

Selçuk da Özyurtçu’ya teşekkür ederek, faaliyetlerini aynı şekilde büyük bir istekle sürdüreceklerini belirtti.

(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.