ABD’de Siber Pazartesi Satışından Beklenti Büyük

ABD’de Siber Pazartesi Satışından Beklenti Büyük

ABONE OL
10:39 - 03/12/2019 10:39
ABD’de Siber Pazartesi Satışından Beklenti Büyük
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de perakendeciler Kara Cuma’nın (Black Friday) ardından gelen ilk Pazartesi yapılan Siber Pazartesi (Cyber Monday) adıyla bilinen indirim gününü her zamankinden erken başlattı. Hafta sonunda başlayan indirimlerle amaçlanan Şükran Günü ve Kara Cuma’da yapılan online satışlardan elde edilen 11,6 milyar dolarlık rekor kazancı sürdürmek.

Perakendeciler bunu uzatmaya çalışırken tüketicilere bir aydır devam eden indirim kampanyaları sunuluyor. Bu yıl Şükran Günü’nün geç gelmesinden dolayı indirim sezonu takvim üzerinde altı gün daha kısa görünüyor.

Ancak Adobe Analytics’in Pazar günü verilerine göre perakendeciler için son derece önemli olan Noel tatili sezonunun açılış hafta sonunda 30 milyar dolarlık yeni bir rekorun kırılması bekleniyor. Yalnızca ABD ekonomisinin en büyük online alışveriş günü olan Siber Pazartesi’nin 9,4 milyar dolar satış getirmesi bekleniyor.

Son dönemde telefonlarından ve tabletlerinden alışveriş yapanların artmasıyla Amazon.com, Target, Walmart ve diğer geleneksel perakendeciler online siparişleri zamanında ulaştırabilmek için dağıtım hizmetlerini hızlandırdı.

Cowen yatırım şirketi uzmanlarından Oliver Chen, çoğunlukla online alışveriş yapılan Siber Pazartesi’nin beş günlük alışveriş sezonunun Kara Cuma’nın ardından ikinci popüler günü olmasını umduklarını kaydetti.

Bu yıl Youtube, WeChat, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformları üzerinden yapılan online satışlar da arttı.

Uzmanlar bu durumun Z jenerasyonu adı 1990’ların ortası ve sonunu kapsayn dönemde doğan, cep telefonu kullanan genç neslin satışlardaki etkisini gösterdiğini kaydediyor.

Bu yıl Target tüm müşterilerini alışveriş sezonu boyunca kargo bedava kampanyasına dahil etti. Walmart ise iki gün boyunca kargo bedava kampanyası yaptı ve müşterilerine ürünleri aynı gün mağazadan teslim alma seçeneği sundu. Alışveriş sezonunun esas kazananının bu büyük firmalar olduğu belirtiliyor.

Ulusal Perakende Federasyonu’na göre kampanyalar için internette gezecek Amerikalılar’ın sayısı 69 milyon. Adobe’ye göre Siber Pazartesi yapılan 9,4 milyar dolarlık satış bir yıl önceye göre yüzde 19 artış anlamına geliyor.

Büyük perakendecilerden Target, Kara Cuma’da bir hafta boyunca online platformda indirim sunacağını açıklarken, Kohl’s online indirimlere Cumartesi gününden başladı, Pazartesi ise daha büyük indirimler açıkladı.

Ancak online satışlara talebin artması zaman zaman teknik aksaklıklara da neden oldu. Bazı satıcıların internet siteleri geçici süreyle hizmet veremedi.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.