ABD’de Öğretmenler Okulların Yüz Yüze Eğitime Açılmasını İstiyor

ABD’de Öğretmenler Okulların Yüz Yüze Eğitime Açılmasını İstiyor

ABONE OL
18:49 - 14/05/2021 18:49
ABD’de Öğretmenler Okulların Yüz Yüze Eğitime Açılmasını İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika Öğretmenler Federasyonu, sonbahar döneminde yüz yüze eğitimin başlaması ve öğrencilerin sınıflara dönmesi gerektiğini açıkladı.

Federasyon Başkanı Randi Weingarten yaptığı açıklamada, “Şartlar değişti. Okulları sonbahar döneminde yüz yüze eğitime açabilirz ve açmak zorundayız. Okulları açalım ve açık tutalım. Güvenli bir şekilde haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapalım” dedi.

ABD’de birçok eyalette öğretmenler, tüm öğretmenlerin aşılanması tamamlanmadan, sınıflardaki havalandırma sistemleri uygun hale getirilmeden ve Corona testleri yapılmadan okulların yüz yüze eğitime açılmasına karşı çıkıyordu.

ABD Öğretmenler Federasyonu Başkanı Randi Weingarten

Weingarten da federal yetkililerin yaptığı açıklamalarda hali hazırda ülkedeki öğretmenler ve okul çalışanlarının yüzde 80’inin en az bir doz aşısını yaptırmış olduklarını hatırlattı ve aşılamanın yüz yüze eğitime dönme konusunda en önemli etken olduğunu söyledi. ABD Başkanı Joe Biden da daha önce verdiği bir talimatla aşıda öğretmenlere öncelik tanınmasını istemişti.

Öğretmenler Federasyonu tarafından yapılan araştırma sonucuna göre de ülkedeki 1,7 milyon öğretmenin yüzde 89’u aşılanmış durumda.

Weingarten, yine de okullarda sosyal mesafe ve maske kuralının devam etmesini gerektiğini söyledi. Bu çerçevede okullarda yaz boyunca sınıflarda sosyal mesafe düzenlemesi yapmak üzere hazırlıkların tamamlanması isteniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, okullarda gerekli düzenlemelerin yapılması için Mart ayında 123 milyar dolarlık bir yardım paketini imzalamıştı.

ABD’de de son olarak iki doz aşısını yaptıran kişilerin maske ve sosyal mesafe kurallarına uymasına gerek kalmadığı açıklandı.

VOA tarafından geçilen ABD’de Öğretmenler Okulların Yüz Yüze Eğitime Açılmasını İstiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Öğretmenler Okulların Yüz Yüze Eğitime Açılmasını İstiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Öğretmenler Okulların Yüz Yüze Eğitime Açılmasını İstiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.