ABD’de Katolik Okulundaki Silahlı Saldırıda Can Kaybı

ABD’de Katolik Okulundaki Silahlı Saldırıda Can Kaybı

ABONE OL
21:00 - 27/03/2023 21:00
ABD’de Katolik Okulundaki Silahlı Saldırıda Can Kaybı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tenessee eyaletinin Nashville kentinde özel bir Katolik ilkokulunda düzenlenen silahlı saldırıda, saldırgan dahil yedi kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bölge yetkililerine göre sabah saatlerinde yaşanan saldırıda saldırgan polisin müdahalesi sırasında hayatını kaybetti.

Nashville polisi saldırının Convenant School’da gerçekleştiğini açıkladı. Polis saldırganın ölümünün ayrıntıları açıklanmazken, Reuters haber jansı saldırganın ergenlik çağında bir genç kız olduğunu bildirdi.

Yerel haber kanalı WKRN-TV’ye göre hastane sözcüsü, Monroe Carell Jr. Çocuk Hastanesi’ne kaldırılan üç çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Nashville İtfaiye Teşkilatı Twitter’dan yaptığı açıklamada saldırının ardından olay yerine gittiklerinde birden fazla yaralıya müdahale ettiklerini belirtti.

Öğrencilerin ailelerine yakındaki bir kilisede toplanmaları çağrısı yapıldı.

2001 yılında kurulan Covenant School, Nashville’deki Covenant Presbiteryen Kilisesi’nin bir kurumu. İnternet sitesine göre okulun 200 öğrencisi var. Okul ana sınıfından 6’ncı sınıfa kadar eğitim veriyor.

WTVF-TV’ye göre 2022’de okulda silahlı saldırılara karşı önlem amacıyla aktif nişancı eğitim programı uygulanmıştı.

Saldırı ülkenin dört bir yanında, geçen yıl Teksas eyaletinin Uvalde kentindeki bir ilkokulda meydana gelen katliam dahil okullarda yaşanan bir dizi şiddet olayının ardından geldi.

Son olarak Virginia’da bir birinci sınıf öğrencisi öğretmenini silahla vurarak yaralamış ve geçen hafta Denver’daki bir silahlı saldırıda da iki okul yöneticisi yaralanmıştı.

VOA tarafından geçilen ABD’de Katolik Okulundaki Silahlı Saldırıda Can Kaybı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Katolik Okulundaki Silahlı Saldırıda Can Kaybı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Katolik Okulundaki Silahlı Saldırıda Can Kaybı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.