ABD’de Günlük Vaka Artışı Rekor Düzeye Yaklaştı 

ABD’de Günlük Vaka Artışı Rekor Düzeye Yaklaştı 

ABONE OL
12:00 - 25/10/2020 12:00
ABD’de Günlük Vaka Artışı Rekor Düzeye Yaklaştı 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’de son 24 saat içinde görülen yeni Corona virüsü vakalarının sayısı şu ana kadarki en yüksek ikinci vaka artışı olarak kayıtlara geçti. Reuters haber ajansına göre ABD’de havalar soğumaya başladıkça her bölgede vaka sayılarında artış yaşanıyor.

Perşembe günü 76.195 yeni vaka açıklandı. Reuters’a göre ABD günlük vaka sayısında 16 Temmuz’da 77.299 vaka ile rekor kırmıştı.

Dünyada bir günde daha fazla vaka görülen tek ülke ise 17 Eylül tarihinde Hindistan olmuştu.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, bireylerin davranışlarındaki değişimin artışa etki eden önemli faktörlerden olduğunu söyledi ve ev toplantılarının salgının yayılmasında önemli olmaya başladığını aktardı.

‘‘Başkan umut vermek istedi’’

Başkan Donald Trump’ın dünkü tartışma programında Demokrat rakibi Joe Biden’ın karşısında ABD’nin Corona virüsü salgınında köşeyi dönmek üzere olduğu şeklindeki sözleri sorulduğundaysa Azar, Başkan’ın Corona aşısını ve tedavi yöntemlerini bekleyen Amerikalılar’a umut vermek istediğini söyledi.

Azar, ABD’nin çok ciddi bir dönemin içinden geçtiğini ve Başkan’ın da bunu bildiğini belirtti.

ABD’de Perşembe günü 916 kişi Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. Bir gün önceyse 1.200 ile ölü sayısı Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkmıştı. ABD’de Corona virüsünden kaynaklı ölümlerin oranı geçen hafta yüzde 13 arttı. Geçen hafta günde ortalama 785 can kaybı oldu.

Hastanedeki hasta sayısı da artıyor

ABD hastanelerindeki Corona virüsü hastalarının sayısı da son iki ayın en yüksek seviyesine çıktı. Şu anda ülke genelinde 41.000 kişi Corona virüsü nedeniyle hastaneye yatmış durumda. Reuters’a göre bu rakam 1 Ekim’le karşılaştırıldığında yüzde 34 artışa işaret ediyor.

Kuzey Dakota, Perşembe günü 887 yeni vaka ile nüfusa düşen vaka sayısında Corona virüsünden en kötü etkilenen eyalet olmaya devam ediyor. Bunu Güney Dakota, Montana ve Wisconsin izliyor. En yüksek rakama bakıldığındaysa Teksas Perşembe günü 6.820 ile en fazla vakanın görüldüğü eyalet oldu. Bunu 6.365’le California izledi.

Sekiz eyalette bir günde yaşanan vaka artışında rekor rakamlar görüldü. Bunlar Colorado, Illinois, Indiana, Montana, Kuzey Dakota, Ohio, Oklahoma ve Utah.

Yedi eyalet ise hastaneye yatan hasta sayısında rekor kırdı. Bunlar Iowa, Kentucky, Oklahoma, Güney Dakota, Tennessee, Wisconsin ve Wyoming. ABD’nin Ortabatı bölgesinde hastaneye yatan Corona virüsü hastalarının sayısı 11.369’a çıktı. Bu eyaletler hastaneye yatan hasta sayısında arka arkaya yedi gün boyunca rekor kırdı.

Kuzeydoğu ise ABD’nin vakalarda artış görülmeyen tek bölgesi, ancak burada da bulaştırma oranları yüksek seyrediyor. Bu durum Boston’daki devlet okullarının bu hafta tamamen online eğitime dönmesine neden oldu. Vermont’ta ise Perşembe günü yalnızca 16 yeni vaka görüldü ve Corona virüsü nedeniyle hastaneye yatan hiç olmadı.

İlkbaharda salgının zirveye tırmandığı New York eyaletindeyse aylar sonra ilk kez sinema salonları kapılarını açmaya hazırlanıyor. Ancak salonlar kapasitelerinin yüzde 25’i kadar hizmet verecek ve sınırlamalar uygulanacak. New York kentindeyse Vali Andrew Cuomo’nun talimatıyla sinema salonları kapalı kalmaya devam edecek.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 500 bini geçebilir

Öte yandan Washington Üniversitesi’nin araştırmasına göre Şubat ayının sonuna kadar Corona virüsünden hayatını kaybedenlerin sayısı yarım milyonu geçebilir. Çalışmada herkesin maske takması durumunda 130 bin kişinin hayatının kurtulabileceği kaydedildi.

Çalışmayı yürüten enstitünün başkanı Chris Murray, ‘‘Çok önemli bir sonbahar-kış vaka artışı dönemine doğru ilerliyoruz’’ dedi.

Murray, maske kullanılmasının yaygınlaştırılmasının ABD’nin salgından az hasarla çıkmasının en kolay yolu olduğunu söyledi ve ‘‘Çok sayıda hayatı kurtarabiliriz’’ dedi.

Murray, ABD’de birçok eyalette sosyal mesafe önlemlerinin yeniden uygulamaya konması gerekeceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen ABD’de Günlük Vaka Artışı Bir Kez Daha Rekor Düzeye Yaklaştı  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’de Günlük Vaka Artışı Bir Kez Daha Rekor Düzeye Yaklaştı  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’de Günlük Vaka Artışı Bir Kez Daha Rekor Düzeye Yaklaştı  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.