ABD ve Rusya Arasında Ukrayna Gerginliği

ABD ve Rusya Arasında Ukrayna Gerginliği

ABONE OL
11:26 - 23/11/2021 11:26
ABD ve Rusya Arasında Ukrayna Gerginliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardım malzemesi göndereceği haberlerine Rusya’dan tepki geldi. Kremlin’den yapılan açıklamada, olası bu tarz bir girişimin bölgede tansiyonu yükselteceği uyarısı yapıldı.

Amerikan CNN haber kanalı dün yayınladığı bir haberinde Washington yönetiminin Ukrayna’ya yeni askeri mühimmattan oluşan bir yardım ve danışman ekibi gönderme konusunu masaya yatırdığını iddia etti.

Bu iddiaya yönelik olarak Rusya tarafından bugün bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada “Ukrayna’nın doğusundaki eylemlerinden ve orada bir güç kullanma kararı alması olasılığından ciddi anlamda endişe duyuyoruz” dedi. Sözcü bu noktada ABD’nin olası bir askeri yardımının da tansiyonu iyiden iyiye arttırmaya yönelik bir adım olacağını dile getirdi.

Peskov ayrıca Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmek gibi bir niyetinin olmadığını, Ukrayna’nın da yapması gerekenin Moskova’yla görüşmeler yapmak üzere masaya dönmesi gerektiğini söyledi.

VOA tarafından geçilen ABD ve Rusya Arasında Ukrayna Gerginliği haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD ve Rusya Arasında Ukrayna Gerginliği haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD ve Rusya Arasında Ukrayna Gerginliği haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.