“ABD ve Rus İstihbaratı Mahkum Takasını Görüşüyor”

“ABD ve Rus İstihbaratı Mahkum Takasını Görüşüyor”

ABONE OL
21:57 - 01/12/2022 21:57
“ABD ve Rus İstihbaratı Mahkum Takasını Görüşüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington’la olası mahkum takası konusunda görüşmelerin istihbarat servisleri düzeyinde sürdüğünü ve görüşmelerin başarılı olmasını umduğunu kaydetti.

ABD’nin Moskova’daki maslahatgüzarı Elizabeth Rood, Rus devletine ait RIA haber ajansına yaptığı ve Pazartesi günü yayınlanan açıklamasında Amerikalı basketbol yıldızı Brittney Griner ve eski donanma mensubu Paul Whelan’ı kapsayan takas görüşmelerinin belirli kanallar üzerinden sürdüğünü söylemişti.

Ancak Rood, Moskova’nın Washington’un önerilerine ciddi bir yanıt vermediğini eklemişti.

Şubat ayında havaalanındaki aramalarda bavulunda elektronik sigara kartuşu içinde hint keneviri yağı bulunan ve dokuz yıl hapis cezasına çarptırılan basketbol yıldızı Griner, geçen ay cezasını çekmek üzere Rusya’nın Mordovia bölgesinde bir çalışma kampına gönderilmişti.

Griner, mahkemede elektronik sigara içindeki maddeyi spor yaralanmalarından kaynaklanan ağrılarını hafifletmek için kullandığını söylemiş, yasaları çiğneme amacını taşımadığını belirtmişti.

Eski bir Amerikan donanması üyesi olan Whelan ise casusluk suçlamasıyla aynı bölgede 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise 18 Kasım’da yaptığı açıklamada, ABD’de silah kaçakçılığından suçlu bulunup hapse atılan Rus Victor Bout’un serbest bırakılacağı bir takas anlaşmasına varılmasını umduğunu söylemişti.

VOA tarafından geçilen “ABD ve Rus İstihbaratı Mahkum Takasını Görüşüyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “ABD ve Rus İstihbaratı Mahkum Takasını Görüşüyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “ABD ve Rus İstihbaratı Mahkum Takasını Görüşüyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.