ABD Sincan’dan Her Tür Ürün Alımını Yasaklama Hazırlığında

ABD Sincan’dan Her Tür Ürün Alımını Yasaklama Hazırlığında

ABONE OL
12:05 - 15/07/2021 12:05
ABD Sincan’dan Her Tür Ürün Alımını Yasaklama Hazırlığında
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerikan Senatosu, Uygurlar ve bölgedeki müslümanlara yönelik uygulamalar gerekçesiyle, Çin’in Sincan bölgesinden her türlü ürün ithalatına yasak getirme kararı aldı.

“Uygur Zorla Çalıştırma Önleme Yasası” olarak bilinen ve Senato’da kabul edilen yasa, ABD yönetiminin bölgede soykırım uygulandığı gerekçesiyle Çin’e yönelik attığı yeni adım oldu.

Yasa senatoda oybirliğiyle kabul edildi. Yasaya göre bölgeden gelen ürünlerin üretiminde Uygurlar ya da müslümanların zorla çalıştırılmasına dair herhangi bir kanıt olması durumunda ürünün ABD tarafından satın alınması yasaklanıyor.

Yasanın yürürlüğe girmesi için Temsilciler Meclisi’nden geçmesi ve ardından ABD Başkanı Joe Biden tarafından da onaylanması gerekiyor. Sürecin ne zaman tamamlanacağı net olmasa da yasanın hem Temsilciler Meclisi’nden de geçmesi hem de Başkan tarafından onaylanması bekleniyor.

Yasayı hazırlayan senatörlerden Cumhuriyetçi Marco Rubio ve Demokrat Jeff Merkley, Temsilciler Meclisi’ne bu kouda hızla harekete geçme çağrısında bulundu.

Rubio yaptığı açıklamada “Çin yönetiminin insanlığa karşı suçlarına göz yummayacağız ve Çinli şirketlerin bu korkunç tacizlerden kazanç sağlamasına müsaade etmeyeceğiz. Hiçbir ABD’li şirket bu tacizlerden kazanç elde etmemeli. Hiçbir ABD vatandaşı, bu kölelikle üretilen ürünlerden satın almamalı” dedi.

Biden yönetimi Salı günü yaptığı bir açıklamayla şirketlere yönelik bir uyarıda bulundu ve bazı yeni yaptırımlar getirdi. Yönetim, ABD’li şirketlerin Sincan’daki üretim merkezleriyle iş yapmaları halinde ABD yasalarına aykırı harekette bulunacakları uyarısında bulundu.

Çin yönetimi Uygur özerk bölgesinde Uygur Türkleri ve müslümanlara yönelik soykırım uygulamakla suçlanıyor.

VOA tarafından geçilen ABD Sincan’dan Her Tür Ürün Alımını Yasaklama Hazırlığında haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Sincan’dan Her Tür Ürün Alımını Yasaklama Hazırlığında haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Sincan’dan Her Tür Ürün Alımını Yasaklama Hazırlığında haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.