ABD Salgın Kaynaklı Seyahat Uyarılarını Yeniledi

ABD Salgın Kaynaklı Seyahat Uyarılarını Yeniledi

ABONE OL
16:44 - 01/02/2022 16:44
ABD Salgın Kaynaklı Seyahat Uyarılarını Yeniledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD, Corona virüsü salgını nedeniyle seyahat uyarılarında güncelledi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), yeni açıkladığı listelerde bazı ülkeleri yeniden “seyahat etmeyin” sınıfına aldı. Bu kategoriye alınan ülkeler arasına Meksika da girdi. Brezilya, Singapur, Ekvador, Kosova, Filipinler ve Paraguay da yeniden yüksek riskli ülkeler kategorisine alındı.

CDC yaklaşık 130 ülke hakkında çeşitli kategorilerde seyahat uyarıları yayınlamış durumda. Son olarak CDC, COVID-19 vakalarının artışa geçtiği Anguilla, Fransız Guyanası, Moldova, Saint Vincent ve Granada’yı 4. seviye olan “en yüksek riskli ülkeler” sınıfına aldı. Türkiye de CDC’nin “en yüksek riskli ülkeler” listesinde yer alan ülkeler arasında.

ABD Dışişleri Bakanlığı da artan COVID-19 vakaları nedeniyle Meksika için “seyahat etmeyin” uyarısı yayınladı.

Omicron varyantının tüm dünyada baskın hale gelmesi ve vaka sayılarında artışa neden olmasıyla birlikte ABD hükümeti Aralık ortasından bu yana 60’tan fazla ülkeyi yeniden seyahat uyarıları listesine dahil etti ya da kategorilerini değiştirdi.

Son olarak güncellenen listede üçüncü kademeye alınan ve seyahat konusunda dikkatli olunması gereken ülkeler arasına Brunei, Fransız Polinezyası, Gambiya, Gine, Honduras, Liberya, Nepal ve Umman da eklendi.

CDC’nin düşük riskli ülkeler listesinde 16 ülke yer alırken 40 kadar ülke, herhangi bir sınıfta yer almıyor.

VOA tarafından geçilen ABD Salgın Kaynaklı Seyahat Uyarılarını Yeniledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Salgın Kaynaklı Seyahat Uyarılarını Yeniledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Salgın Kaynaklı Seyahat Uyarılarını Yeniledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.