ABD Ordusu Taleban’a Yönelik Hava Saldırısı Düzenledi

ABD Ordusu Taleban’a Yönelik Hava Saldırısı Düzenledi

ABONE OL
12:07 - 26/10/2020 12:07
ABD Ordusu Taleban’a Yönelik Hava Saldırısı Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Afganistan’daki ABD ordusu, Taleban güçlerine yönelik bir hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Açıklamayı ABD güçlerinin sözcüsü yaptı.

Açıklamada, düzenlenen operasyonla Afgan güvenlik güçlerine savunma sağlandığı, operasyonunu Pazar akşam saatlerinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Vardak bölgesinde düzenlenen hava saldırısında 5 Taleban militanının öldürüdüldüğü açıklandı. Operasyona ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Albay Sonny Leggett, saldırının Şubat ayında ABD ve Taleban arasında imzalanan anlaşmaya aykırı olmadığını söyledi.

Taleban yönetimi, bu ayın başında yaptığı açıklamayla ABD yönetimini anlaşma şartlarını ihlal etmekle suçlamıştı. ABD Ordusu, Ekim ayının başında benzer şekilde Helman eyaletine saldıran bir grup Taleban üyesini hedef alan bir hava saldırısı gerçekleştirmişti.

ABD ve Taleban, Şubat ayında ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesi konusunda bir anlaşmaya varmıştı.

VOA tarafından geçilen ABD Ordusu Taleban’a Yönelik Hava Saldırısı Düzenledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Ordusu Taleban’a Yönelik Hava Saldırısı Düzenledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Ordusu Taleban’a Yönelik Hava Saldırısı Düzenledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.