ABD ‘NİN İZNİ İLE DÖVİZ DÜŞEBİLİR!

ABONE OL
18:14 - 18/11/2021 18:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD ile AKP arasında iki büyük sorun var;

Birincisi S400 füze sistemi, ikincisi ile demokrasinin yokluğu.

Önce ülkemizde kalmayan demokrasiden başlayalım;

Ne anlatayım, burada olan biliyor gerisi de duymuştur bir akrabasından. Eşitlik kalmadı, haksızlıklar diz boyu Memlekette. Tanıdık bulamazsanız neredeyse iş bulamazsınız Devlet dairelerinde. Siyasette olanların mal varlığını araştırmak bile imkânsız. Sadece paradan altı sıfır atılmadı bütün değerlerimizden silindi sıfırlar!

Anlatmak bile istemiyorum durumları.

ABD ve AB hukukun zayıfladığı ve demokrasinin can çekiştiği bir ülke ile ilişkiler içinde bulunmak istemiyor. Yabancı firmalar yatırım yaparken ülkede adalet istiyor. Yoksa mal varlığı garantide olmaz sizin anlayacağınız.

Avrupa Birliği (AB) devlet ve hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Brüksel’e gelen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken, demokrasi sorununa bu yüzden değindi.

Blinken, Brüksel’deki açıklamasında “Eğer ülkeler demokrasi ve insan haklarını baltalıyorsa, buna karşı birlikte sesimizi yükseltmeliyiz ve demokrasiyi koruma duvarlarını yükselterek bu ülkelere, doğru yönde hareket etmeleri için yardım etmeliyiz” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Sözcüsü Peter Stano açıklamasında, ”Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2019’daki bağlayıcı kararına, altı kararına ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin derhal serbest bırakılmasını talep eden bir geçici karara rağmen, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına yönelik herhangi bir ilerleme olmadı. Bu, özellikle Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleri ışığında üzücüdür” demişti.

İşte (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in demokrasiden bahsetmesi, AB ile ABD’nin Türkiye’de demokrasi sorunlarına karşı ortak hareket edeceğinin sinyali gibiydi.

Gelelim S400 meselesine;

Moskovalı askeri Uzman Alexander Golts, Türkiye’nin S-400 sistemini satın almasının nedeninin tamamen siyasi olduğunu savundu. “Türkiye’nin kendisini S-400’lerle korumasını gerektiren bir düşmanı yok.” Diyerek son noktayı da koydu.

Biz bu füzeleri ABD karşısında olanlar için geliştirdik, fakat bir NATO üyesinin bunu almasına gerek yok demeye getirdi lafı.

Şimdi füze ve demokrasi konusunda ABD ve AB çizgisinden çıkmamızın neticesinde döviz artıyor Türkiye de.

Dövizin artması sonucu enflasyon yükselecek, geçim derdinde kıvranan alt ve orta kesimin yolu ile hükümete baskı yapılacak. Hükümet bu baskı sonucunda emekliye veya çalışanlara yüksek zam verirse de enflasyon çıkmazında ülke bitirilecek.

Dış güçlerin dövizi yükselterek hükümeti baskı altına almasını vatandaşa nasıl anlatacaksınız?

AKP genel başkanının yerinde ben olsam faizleri düşürürdüm. Neticede döviz fırlardı ve dövizin yükselme sebebini faizle savaş olarak açıklardım.

Bu yıl bitmeden S400 hakkında bir geri adım, birde demokrasi yolunda bir kıpırdanma neticesinde İMF başta olmak üzere AB sermayesinden de biraz yardımla dövizin ateşi düşer bence.

Eğer ateş düşmezse topluca “havale “geçiririz herkes hazır olsun.

Yatırım tavsiyesi değildir, hükümete inanıp ta dövizden zarar edenlerin bana hesap sormaya hiç hakkı yoktur!

Siz önce döviz düşecek deyipte haksız çıkanlara hesap sorun….

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.