ABD Maymun Çiçeği Sebebiyle Acil Durum İlan Etti

ABD Maymun Çiçeği Sebebiyle Acil Durum İlan Etti

ABONE OL
13:04 - 05/08/2022 13:04
ABD Maymun Çiçeği Sebebiyle Acil Durum İlan Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Amerika 6binden fazla kişinin yakalandığı maymun çiçeği salgınında halk sağlığı acil durumu ilan etti. Kararın ateş, yorgunluk ve vücut ağrısı gibi belirtilere yol açan virüsle mücadeleye kaynak ayrılmasının önünü açması bekleniyor.

Amerika’da bugüne kadar tespit edilen vaka sayısı 6 bin 600. Biden yönetimi maymun çiçeği virüsü aşı dozlarının yetersiz kaldığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

New York, San Francisco gibi büyük şehirlerdeki klinikler talebi karşılamaya yetecek kadar aşının kendilerine ulaşmadığını belirtiyor.

Beyaz Saray şimdiye kadar 1,1 milyon doz aşı imkanı sağladığını ve haftada test kapasitesini de 80 bine çıkardığını kaydetti.

Maymun çiçeği virüsü, sarılma ve öpüşme gibi uzun süreli cilt temasının yanı sıra yatak, havlu ve giysi gibi eşyaların paylaşılmasıyla bulaşıyor.

Maymun çiçeği virüsüyle mücadelede acil durum ilan edilmesiyle Sağlık Bakanlığı acil durum fonlarından yararlanabilir ve virüsün kontrol altına alınması için personel işe alabilir ya da yeniden görevlendirme yapabilir.

Dünya Sağlık Örgütü de geçtiğimiz hafta maymun çiçeği virüsünü kamu sağlığı acil durumu ilan etmişti. Virüs 70’ten fazla ülkede görüldü.

ABD’de California, Illinois ve New York’ta da geçen hafta virüs sebebiyle acil durum ilan edilmişti.

VOA tarafından geçilen ABD Maymun Çiçeği Sebebiyle Acil Durum İlan Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Maymun Çiçeği Sebebiyle Acil Durum İlan Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Maymun Çiçeği Sebebiyle Acil Durum İlan Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.