ABD-İsrail Arasında 3,1 Milyar Dolarlık Askeri Anlaşma

ABD-İsrail Arasında 3,1 Milyar Dolarlık Askeri Anlaşma

ABONE OL
15:23 - 31/12/2021 15:23
ABD-İsrail Arasında 3,1 Milyar Dolarlık Askeri Anlaşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail, ABD’den 12 CH-53K helikopteri ve iki adet Boeing KC-46 yakıt ikmal uçağı satın almak üzere anlaşma imzaladı. İsrail Savunma Bakanlığı’nın açıkladığı anlaşmanın, yaklaşık 3,1 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

İsrail Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, anlaşma İsrail’in hava savunma kapasitesini yenileme girişimleri kapsamında yapıldı. Anlaşma İsrail’e arzu etmesi durumunda 6 helikopter daha satın alma seçeneği sunuyor.

Anlaşma uyarınca ilk helikopterler İsrail’e 2026 yılında teslim edilecek. Yakıt ikmal uçağının teslimatının da 2025 yılında önce yapılması beklenmiyor.

İsrail Hava Kuvvetleri, 4 adet daha satın almak istediği yakıt ikmal uçağının teslimatının, mümkün olduğunca kısa sürede yapılmasını istediğini açıkladı.

İsrail medyası da özellikle İran’a karşı olası bir hava harekatında yakıt ikmal uçaklarının son derece önemli bir rol oynayacağını belirtiyor.

VOA tarafından geçilen ABD-İsrail Arasında 3,1 Milyar Dolarlık Askeri Anlaşma haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD-İsrail Arasında 3,1 Milyar Dolarlık Askeri Anlaşma haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD-İsrail Arasında 3,1 Milyar Dolarlık Askeri Anlaşma haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.