ABD Başkanı Trump Ortadoğu Barış Planını Haftaya Açıklıyor

ABD Başkanı Trump Ortadoğu Barış Planını Haftaya Açıklıyor

ABONE OL
14:20 - 24/01/2020 14:20
ABD Başkanı Trump Ortadoğu Barış Planını Haftaya Açıklıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Donald Trump’ın uzun süredir ertelediği Ortadoğu Barış Planı’nı gelecek hafta Salı günü açıklaması bekleniyor.

Cumhuriyetçi Parti’nin toplantısına katılmak üzere Florida’ya giderken uçakta gazetecilere konuşan Başkan Trump, “Büyük bir plan bu ve gerçekten işe yarayacak” ifadelerini kullandı.

Trump, gelecek hafta İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve muhalefet lideri Benny Gantz’ı Beyaz Saray’da ağırlayacak. Gantz ve Netanyahu, Mart ayında yapılacak genel seçimlerde bir kez daha yarışacak iki isim.

Trump, birbirine rakip iki liderin Beyaz Saray’a birlikte bir ziyaret gerçekleştirecek olmasının kendisi için de sürpriz olduğunu söyledi.

Trump, “İkisi de anlaşma istiyor ve barışı görmek istiyorlar” dedi.

Filistinliler, Başkan Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi ve Amerika Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması kararına karşı öfkeli.

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim yerleri konusundaki son açıklamaları da Filistin tarafında tepkilere neden oldu.

Filistinliler, Doğu Kudüs’ün gelecekte kurulacak Filistin Devleti’nin başkenti olmasını istiyor.

Trump, Filistinlilerin kendisinin barış planı ilk açıklandığında olumsuz tepki göstereceklerini ama aslında planın onlar açısında son derece olumlu olduğunu iddia etti.

Trump yönetimi Haziran ayında planın ekonomik kısmına ilişkin açıklamalar yapmış ve Filistin bölgelerine 50 milyar dolarlık uluslararası yatırım önerisinden bahsetmişti. Ancak Filistin yönetimi, konunun sadece ekonomik düzeye indirgenemeyeceği eleştirisinde bulunmuş ve planı kabul etmeyeceğini bildirmişti

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.