ABD Başkanı Joe Biden Güney Carolina’da Demokratlar’ın önseçimini kazandı

ABD Başkanı Joe Biden Güney Carolina’da Demokratlar’ın önseçimini kazandı

ABONE OL
14:57 - 04/02/2024 14:57
ABD Başkanı Joe Biden Güney Carolina’da Demokratlar’ın önseçimini kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden, dört yıl önce kendisini Beyaz Saray’a taşıyan eyalette ezici bir zafere imza atarak, Güney Carolina’da Demokratlar’ın ön seçimini kazandı.

Biden Cumartesi günü Güney Carolina’daki oy pusulasında Minnesota Temsilcisi Dean Phillips ve yazar Marianne Williamson’ın da aralarında bulunduğu diğer Demokratlar’ı mağlup etti.

Başkanın kampanya ekibi, Güney Carolina’daki Demokrat oyların önemli bir parçası olan ve Biden’ın Kasım ayındaki zafer stratejisinin merkezinde yer alan Siyah seçmenleri harekete geçirmek için büyük yatırım yapmıştı.

Biden’ın zaferi, Demokrat Parti’nin 2024 ön seçim takvimine öncülük etmesi için seçtikleri bir eyalette geldi. Ezici çoğunluğu beyaz olan Iowa ve New Hampshire gibi geleneksel ön seçim eyaletlerine kıyasla, Güney Carolina’nın ırksal açıdan çok daha çeşitli bir nüfusa sahip olması, bu seçimde etkili oldu.

Demokrat Parti Ulusal Komitesi’ne karşı çıkan New Hampshire eyaleti geçen ay yine de bir ön seçim düzenledi. Ancak başkanın ya da partinin desteği olmadan ve resmi olarak hiçbir delege söz konusu olmadan yapılan yarış bağlayıcı değildi. Biden, destekçilerinin kendisi adına bir kampanya düzenlemesinin ardından New Hampshire’ı yine de büyük bir farkla kazandı.

Biden’ın destekçileri ve bağışçılarıyla uzun süredir derin ilişkilere sahip olduğu Güney Carolina, 2020 kampanyasında da önemli bir rol oynadı ve büyük galibiyet, adaylığını neredeyse garantiledi.

Biden’a Güney Carolina’daki kampanyasında, Temsilciler Meclisi üyesi Jim Clyburn yardımcı oldu. Clyburn, 2020’deki desteği ile eyaletin Siyah seçmenlerine Biden’ın çıkarlarını savunmak için doğru aday olacağı mesajını vermişti.

Hem Biden hem de bu görevi üstlenen ilk Siyah kadın ve Asyalı Amerikalı olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris, eyaletteki Demokratlar’a destekleri için sürekli olarak teşekkür ettiler.

Biden bir hafta önce eyalet partisinin bağış toplama etkinliğinde katılımcılara “Başkan olmamın sebebi sizlersiniz” dedi. Ayrıca partiye sadık yüzlerce kişiden oluşan bir dinleyici kitlesine “Donald Trump’ın kaybetmesinin nedeni sizsiniz. Onu tekrar yenmemizin ve kazanmamızın sebebi de sizlersiniz” diye seslendi.

Güney Carolina 1976’dan beri genel seçimlerde bir Demokrat’ı başkan adayı olarak desteklemedi.

Eyalet, Cumhuriyetçiler’in ağırlıkta olduğu bir yer olsa da, Güney Carolina’nın çeşitlilik arz eden ön seçim seçmenleri, Biden’ın bir dönem daha kazanmak için birarada tutması gereken Demokrat koalisyonu yansıtıyor.

Demokratlar’ın aday belirleme takvimi Güney Carolina’dan sonra Salı günü ön seçimlerin yapılacağı Nevada’ya ve ardından 27 Şubat’ta Michigan’a taşınacak.

Güney Carolina’da Cumhuriyetçiler’in ön seçimi 24 Şubat’ta yapılacak.

VOA tarafından geçilen ABD Başkanı Joe Biden Güney Carolina’da Demokratlar’ın önseçimini kazandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Başkanı Joe Biden Güney Carolina’da Demokratlar’ın önseçimini kazandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Başkanı Joe Biden Güney Carolina’da Demokratlar’ın önseçimini kazandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.