ABD Askerleri Çekildi Taleban Kutlama Yaptı

ABD Askerleri Çekildi Taleban Kutlama Yaptı

ABONE OL
11:48 - 31/08/2021 11:48
ABD Askerleri Çekildi Taleban Kutlama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD askerlerinin Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’ndan çekilmesinin ardından Taleban militanları şehrin dört bir yanında ve havalimanında havaya ateş açarak kutlama yaptı.

Taleban tarafından medyaya dağıtılan görüntülerde, Taleban üyelerinin havalimanına ve liman içerisindeki hangarlara girdikleri, çok sayıda militanın kutlama amacıyla havaya ateş açtığı görülüyor.

Taleban sözcülerinden Kari Yusuf, yaptığı açıklamada, “Son ABD askeri de havalimanını terk etti ve ülkemiz tam bağımsızlığını kazandı” ifadelerini kullandı.

ABD Ordusu da son kalkan uçağa en son binen asker görüntüsünü paylaştı. Afganistan’dan ayrılmak üzere uçağa son binen asker 82. Hava İndirme Tugayı Komutanı General Chris Donahue oldu.

General Chris Donahue

Çekilmenin tamamlanmasının ardından kameraların karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 200 civarında ABD vatandaşının Afganistan’da kaldığını söyledi.

Çekilme sürecine hem övgü hem eleştiri

ABD siyasetinde çekilmenin tamamlanmasını öven de eleştiren de vardı. Senato İstihbarat Komisyonu üyesi Cumhuriyetçi Senatör Ben Sasse, yaptığı açıklamada, çekilmeyi ABD açısından ulusal bir utanç olarak niteledi ve “Bu Başkan Biden’ın korkaklığı ve beceriksizliğinin sonucu” dedi.

Demokrat Partili Senatör Sheldon Whitehouse ise “Diplomatlarımıza, askerlerimize ve istihbarat birimlerimize bravo. Bu tehlikeli ve çalkantılı ortamda 120 bin kişiyi tahliye etmek herkesin yapabileceği bir iş değil” açıklamasını yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Taleban’ın uluslararası alanda tanınmak ve destek almak istediğini, bunu elde etmesi için yapması gerekenler olduğunu hatırlattı.

VOA tarafından geçilen ABD Askerleri Çekildi Taleban Kutlama Yaptı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD Askerleri Çekildi Taleban Kutlama Yaptı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD Askerleri Çekildi Taleban Kutlama Yaptı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.