ABD aşılı olanlara sınırları açıyor

ABD aşılı olanlara sınırları açıyor

ABONE OL
14:16 - 21/09/2021 14:16
ABD aşılı olanlara sınırları açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD´de 2020 yılından bu yana bir giriş yasağı geçerli. Bunun yakında kaldırılacağı bekleniyor.

ABD´nin aylardan beri yürürlükte olan genel giriş yasağını en azından tam aşılı olan kişiler için kaldıracağı öğrenildi. Beyaz Saray´ın korona koordinatörü Jeffrey Zients´e göre planlanan hafifletmeler, Kasım ayından başlayarak yürürlüğe geçecek.

Hangi aşıların tanınacağı ise henüz bilinmiyor. Bu konuda ABD´nin sağlık dairesi CDC´nin karar vermesi bekleniyor.

Planlanan hafifletme hamlesi ile ilgili ilk yorumlardan biri, AB Komisyonu´ndan geldi. AB Komisyonu üyesi Thierry Breton bunun Avrupa´da uygulanan aşı kampanyasının başarılı olmasından kaynaklanan, mantıklı bir adım olduğunu ileri sürdü.

Şu anda geçerli olan giriş yasakları 2020 yılının başında o zaman hala görevde olan eski ABD başkanı Donald Trump tarafından getirilmişti. Turizm sektörü bu kısıtlamaların hafifletilmesini uzun zamandan beri istemekte ve bunun en azından tam aşılı kişiler için gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulamakta.

Şimdi ise bazı medyalar, AB´den ve İngiltere´den gelip de ABD´ye giriş yapacak tam aşılı kişilerin girişlerinin yakında yeniden mümkün olacağını bildirdi. Bu kolaylık, henüz adı öğrenilmemiş farklı bazı ülkelerden gelen tam aşılı kişiler için de geçerli olacak. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.