ABD AB’ye Daha Fazla Sıvı Doğalgaz Sağlayacak

ABD AB’ye Daha Fazla Sıvı Doğalgaz Sağlayacak

ABONE OL
14:58 - 25/03/2022 14:58
ABD AB’ye Daha Fazla Sıvı Doğalgaz Sağlayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltmak amacıyla ABD’den Avrupa’ya daha fazla sıvı doğalgaz (LNG) sağlanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “ABD, uluslararası ortaklarla birlikte çalışacak ve 2022’de AB pazarı için, daha sonra miktarı daha da artması beklenen en az 15 milyar metreküplük ilave LNG sağlamak için çaba gösterecektir” denildi.

ABD’nin 2030 yılına kadar ise bu miktarı yıllık 50 milyar metreküpe çıkarması hedefleniyor.

Avrupa’nın en büyük doğalgaz tedarikçisi olan Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından, halihazırda yüksek olan enerji fiyatları rekor seviyeye çıkmıştı. AB ülkeleri, Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltmak için alternatif yollara aramaya başlamıştı.

Avrupa liderlerinin bugün Brüksel’de yüksek enerji faturalarını kontrol altına almayı görüşmesi bekleniyor, ancak Rus enerjisine ambargo uygulanması konusunda bir karar alınması öngörülmüyor.

Rusya, AB’nin doğalgaz ihtiyacının yüzde 40’ını ve petrol ithalatının dörtte birinden fazlasını sağlıyor. Almanya gibi enerjide Rusya’ya bağımlı Avrupa ülkeleri, Rusya’ya enerji yaptırımları konusuna isteksiz yaklaşıyor.

VOA tarafından geçilen ABD AB’ye Daha Fazla Sıvı Doğalgaz Sağlayacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD AB’ye Daha Fazla Sıvı Doğalgaz Sağlayacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD AB’ye Daha Fazla Sıvı Doğalgaz Sağlayacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.