ABD 100 Bin Ukraynalı Göçmen Kabul Edecek

ABD 100 Bin Ukraynalı Göçmen Kabul Edecek

ABONE OL
20:07 - 24/03/2022 20:07
ABD 100 Bin Ukraynalı Göçmen Kabul Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden yönetimi, Amerika’nın Rus işgalinden kaçan 100 bin Ukraynalı mülteciyi kabul edeceğini açıkladı.

Açıklama, Başkan Biden’ın Brüksel’de Perşembe günü Avrupalı liderlerle Batılı ülkelerin Rusya-Ukrayna krizine vereceği yanıt üzerinde eşgüdüm sağlamak amacıyla biraraya geldiği zirveye denk geldi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’yı terk edenlerin sayısı 3 milyon 500 bini aştı. Ukraynalı mültecileri kabul eden komşu Avrupa ülkelerindeki destek sistemleri, mülteci sayısındaki artış nedeniyle zorlanıyor.

Rusya, Ukrayna saldırısını “özel operasyon” olarak tanımlamaya devam ediyor.

Biden yönetiminden yapılan açıklamada, Amerika’ya gelme arayışı içinde olan Ukraynalılar için mülteci yerleştirme programı da dahil “hukuki yolların tüm kapsamıyla” kullanılacağı belirtildi.

Reuters haber ajansı, daha önce, Biden yönetiminin aile fertlerine verilen vizeler ve şartlı insani izin olarak bilinen geçici süreci de kullanmayı planladığını bildirmişti.

Yük paylaşımı

Ukrayna’da kriz patlak vermeden önce Başkan Biden, Vietnam Savaşı’ndan sonraki en büyük mülteci yerleştirme programını başlatmış ve Amerikan askerlerinin 20 yıllık savaştan sonra Afganistan’dan ayrılması üzerine 800 bin Afgan’ın Amerika’ya alınacağını açıklamıştı.

Biden şimdi de savaştan kaçan Ukraynalılar’ın Amerika’ya kabul edilebileceğini bildirdi. Ancak hükümet yetkilileri, çoğu Ukraynalı’nın vizesiz seyahat edebildiği, aile ve arkadaşlarına yakın olduğu Avrupa’da kalmayı tercih edeceğini kaydediyor.

Başta Polonya olmak üzere Doğu Avrupa ülkeleri, Ukrayna çapında Rus bombardımanı altında kalan kent ve kasabalardan kaçan yüz binlerce sivili mülteci olarak kabul etti. Bu ülkeler, mültecilerin paylaşılması için diğer ülkelerden yardım talep ediyor. Avrupa Birliği’nin mülteciler konusunda “adil yük paylaşımını” ele alması bekleniyor.

Amerika ayrıca ülkelerinden kaçan Ukraynalılar ve bu Ukraynalılar’a ev sahipliği yapan ülkelere milyarlarca dolarlık yardım ayırdı.

VOA tarafından geçilen ABD 100 Bin Ukraynalı Göçmen Kabul Edecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD 100 Bin Ukraynalı Göçmen Kabul Edecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD 100 Bin Ukraynalı Göçmen Kabul Edecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.