*** ”AB yolunun geri dönüşü yok”

*** ”AB yolunun geri dönüşü yok”

ABONE OL
19:58 - 19/05/2009 19:58
*** ”AB yolunun geri dönüşü yok”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

47. Türkiye-AB Ortaklık Konseyi


”AB yolunun geri dönüşü yok”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye-AB ilişkilerinin geçmişi ne kadar derinse geleceği de o kadar vizyon yüklüdür" dedi

47’inci Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’la birlikte Türkiye’yi temsil eden Davutoğlu, AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn, AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti’nin Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Jan Kohout ve gelecek dönem başkanı İsveç’in Dışişleri bakanı Carl Bildt ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"Bu Konseyin bizatihi mevcudiyeti ve 47’inci toplantısını yapmış olması bile Türkiye-AB ilişkilerinin ne kadar kökleşmiş, ne kadar kurumsallaşmış bir ilişki olduğunu ortaya koymaktadır" diyen Davutoğlu şunları kaydetti:


"47’inci toplantısını yaptığımız Ortaklık Konseyi, Türkiye-AB ilişkilerinin tarihi derinliğini göstermiştir. Bu ilişkinin geçmişi ne kadar derinse, geleceği de o kadar vizyon yüklüdür. AB ilişkileri Türkiye için stratejik bir tercihtir. Türkiye’nin hep bir hedefi oldu ve bütün müzakerelerini bu hedef etrafında yürüttü. Bu da AB’ye tam üyelik. Bugün de bu hedefe tümüyle sadığız."

Davutoğlu, toplantıda herkesin "Türkiye-AB ilişkilerinin son derece kapsamlı ve sağlam bir stratejik vizyona dayandığı" konusunda görüş birliğine vardığını anlatarak  "Artık kimse Türkiye-AB ilişkilerinin faydalarını, zararlarını, geçmişini tartışma suretiyle yeni bir muğlaklık ortaya çıkarmamalıdır" şeklinde konuştu.

Olli Rehn ise açıklamasında, "AB Komisyonu (AB’nin Türkiye’ye verdiği) üyelik sözüne tam olarak bağlıdır" dedi.  (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.