*** ”AB taahhütlerine sadık kalsın”

*** ”AB taahhütlerine sadık kalsın”

ABONE OL
16:08 - 10/02/2009 16:08
*** ”AB taahhütlerine sadık kalsın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"AB taahhütlerine sadık kalsın"

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Avrupa Birliği (AB) ile yürütülen tam üyelik müzakerelerinde AB’nin Türkiye’ye yönelik taahhütlerine sadık kalması gerektiğini söyledi

Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’un daveti üzerine bu ülkeye resmi ziyarette bulunan Babacan, Asserborn ile görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin AB ile sürdürdüğü tam üyelik müzakerelerini engelleyen bazı ülkeleri isim vermeden eleştirdi.
Babacan, görüşmelerin ucu açık bir süreç olmasına rağmen bazı ülkelerin getirdikleri vetolarla müzakere sürecine gölge düşürdüklerini ifade etti.

AB genişleme sürecinin hem AB’ye üye ülkelerin, hem de yeni üye olacak ülkelerin çıkarına olduğunu belirten Babacan, geçmişte yaşanan tecrübelerle genişlemenin tüm tarafların çıkarına olduğunun açıkça görüldüğünü kaydetti.

Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn da basın toplantısında, Türkiye’nin AB süreci ile bölgesel ve ikili konuları ele aldıklarını söyledi.
G-20 üyesi Türkiye’yi "büyük oyuncu" olarak gördüklerini belirten Lüksemburglu Bakan, AB’nin Avrupalı bir Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu, Türkiye’nin de Avrupa’ya sırtını dönmesini istemediklerini kaydetti.
Lüksemburglu Bakan, AB’nin Türkiye ile sürdürdüğü tam üyelik sürecinde taahhütlerine sadık kalacağını söyledi. (A.A) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.