***  “AB sürecine katkıda bulunmalıyız!”

*** “AB sürecine katkıda bulunmalıyız!”

ABONE OL
11:19 - 18/06/2008 11:19
***  “AB sürecine katkıda bulunmalıyız!”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

"TÜRKİYE’NİN AB SÜRECİNE KATKIDA BULUNMALIYIZ" 

Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Almanya’da yaşayan Türklerin toplum içinde eşit haklara sahip olması ve Türkiye’nin AB üyeliği için daha yoğun çaba harcaması gerektiğini söyledi


Kolat, Bremen kentinde Türk sivil toplum örgütü temsilcileriyle "Übersee Museum’ adlı restoranda bir araya gelerek, Almanya’da yaşayan Türk toplumunu ilgilendiren konular hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Kolat burada yaptığı konuşmada, "Örgütlenme biçimlerimiz, Türk ve Alman makamlarından bağımsız olmak zorundadır. Hiçbir şekilde organik bir bağ içinde olmadığımız halde, her iki ülke resmi makamlarıyla çok sıcak ve düzeyli bir ilişkimizin olduğunu da söyleyebilirim. Buradaki Türklerin başarısını, Türkiye’nin de başarısı olarak görüyorum. İçinde yaşadığımız toplumda eşit haklara ulaşmak için çalışmalıyız. Her türlü ırkçılığa, yabancı ve din düşmanlığına, Yahudi düşmanlığına karşı çıkmalıyız. Türkiye’nin AB sürecine katkıda bulunmalıyız" dedi.
Uyum konusunda asimilasyon tartışmalarının bir kenara bırakılarak, Türklerin çeşitli alanlarda Alman toplumuna katılımlarının sağlanması için çaba harcanması gerektiğini ifade eden Kolat, Alman vatandaşlığına geçişlerin kolaylaştırılmasının ve seçim hakkı için çifte vatandaşlık hakkının verilmesinin önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.