*** “AB süreci kesintisiz devam ediyor”

*** “AB süreci kesintisiz devam ediyor”

ABONE OL
13:20 - 24/01/2009 13:20
*** “AB süreci kesintisiz devam ediyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"AB süreci kesintisiz devam ediyor"

Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulusal Program’ın uygulanmasına yönelik çalışmaları ele almak amacıyla AB Genel Sekreterliğinde Türk kamu yönetiminin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Babacan, toplantının başında yaptığı açıklamada, AB katılım süreci çerçevesinde hazırlanan yeni Ulusal Program’ın (UP) 31 Aralık 2008 günü Resmi Gazete’de yayımlanarak, gerek iç gerekse dış kamuoylarına duyurulduğunu anımsatarak, bugünkü toplantıda Türk kamu yönetiminin üst düzey yöneticileriyle UP çerçevesinde kendi içlerinde yapacakları çalışmaları değerlendirmek ve detayları hakkında görüş alışverişinde bulunmak için bir araya geldiklerini bildirdi.

"Türkiye’nin AB süreci kesintisiz bir şekilde devam etmektedir" diyen Babacan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisi ve Devlet Bakanı Bağış ile birlikte Brüksel’de yaptığı temasların bu sürece yeni bir soluk kazandırmak açısından son derece önemli olduğunu kaydetti. Babacan, "Türkiye’nin bu süreçteki hedefi tam üyelik. Yani AB’ye üye olan şu andaki 27 ülke hangi haklara sahipse onlarla eşit bir statüde tam üye olmaktır. Biz bu hedefle yola çıktık ve bu hedefin sapasağlam yerinde durması bizim sürecimizin sıhhatli yürümesi açısından, iç reformların belli hedeflere odaklı yürümesi açısından son derece önemli" dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da AB sürecine 2002’den bu yana gönül vermiş bir kişi olduğunu belirterek pek çok olaya şahitlik etmiş biri olarak başmüzakerecilik görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını söyledi.

Bakan Bağış, 2009 yılına hızlı bir giriş yapıldığını, Cumhurbaşkanı Gül’ün onayıyla Ulusal Program’ın yayımlandığını, bu programın uygulanması için hep birlike çalışılacağını kaydetti. Bağış, TRT 6, Alevi açılımı ve uzun yıllardır beklenen Nazım Hikmet’in vatandaşlığının ve itibarının iade edilmesi, AB ile müzakereler için ayrı bir devlet bakanlığı kurulmasının AB çevrelerinde büyük bir heyecanla karşılanarak yankı bulduğunu söyledi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, 27 Ocak Salı günü Ankara’daki AB büyükelçileriyle bir araya geleceğini ifade etti. (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.