AB, Rusya’ya somut yaptırımlar için harekete geçti

AB, Rusya’ya somut yaptırımlar için harekete geçti

ABONE OL
14:53 - 13/02/2021 14:53
AB, Rusya’ya somut yaptırımlar için harekete geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Borrell, Avrupa Parlamentosu’ndaki milletvekillerine verdiği demeçte, “bundan sonraki adımlara üye devletler karar verecek, ancak ben somut yaptırımlar ile ilgili öneriler sunacağım“ dedi.

Bazı doğu Avrupa ülkeleri, Kremlin’in önde gelen muhalifi Alexei Navalny’nin hapse atılması ve protestoculara baskı yapılması nedeniyle Rusya’ya cezai tedbirler verilmesi çağrısında bulundu.

AB dışişleri bakanları konuyu 22 Şubat’ta yapacakları bir sonraki toplantıda görüşmeye hazırlanıyorlar.

Geçtiğimiz hafta Kremlin’in üç Avrupalı ​​diplomatı sınır dışı etmesinden sonra Rusya’ya bir ziyarette bulunan Borrell AB milletvekillerine seslenerek „ziyaretimde bir şey açıklığa kavuştu, Rusya’nın insan hakları ve siyasi özgürlükler konusunda yapıcı bir tartışmaya girme niyeti yok“ dedi.

Bazı Avrupa ülkelerinin muhalefetine rağmen, eski İspanyol bakan, Navalny konusunda Kremlin’le yüzleşmek için Moskova’yı ziyaret etmekte ısrar etmişti.

Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi ve Ukrayna’daki savaşı körüklemeye başlamasından 2014’ten bu yana AB’nin Moskova ile ilişkileri sıkıntılı durumda.

Putin’e yakınlığı ile bilinen Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder Nord Stream 2’nin tamamlanması Almanya ve Avrupa’nın çıkarınadır diyerek yine AB ve Rusya arasında devreye girdi ve Rusya ile ilişkilerin koparılması çok yanlış olacaktır uyarısında bulundu.

Eski Şansölye’ye göre, Rusya olmadan Avrupa’nın geleceği tehlikeye girer

Schröder, “AB’nin küresel öneminin muhafaza edilmesi için jeopolitik olarak yeni bir konumlandırmaya gitmeliyiz“ dedi.

AB yaptırımları özellikle Putin’in çevresini hedef alıyor

Kremlin’nin dünyada tanınırlığı her gün artan bir numaralı muhalifi Navalny’nin hapse atılmasından sonra, AB tarafından Rusya Devlet Başkanı Putin‘nin çevresindekilere yönelik somut yaptırımları gelebilir.

Putin’e yakın olan bazı oligarkların banka hesaplarının dondurması ve AB’ye giriş yasağı konması AB bakanlarının gündeminde hazır tutuluyor. (Tourexpi)

Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.