AB Pfizer Aşısını Noel Öncesinde Onaylamaya Hazırlanıyor

AB Pfizer Aşısını Noel Öncesinde Onaylamaya Hazırlanıyor

ABONE OL
16:27 - 15/12/2020 16:27
AB Pfizer Aşısını Noel Öncesinde Onaylamaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa İlaç Dairesi (EMA), Pfizer ile BioNTech’in ortak geliştirdiği Corona virüsü aşısını 21 Aralık’ta onaylamaya hazırlanıyor.

Avrupalı yetkililer, aşıya acil durum onayı veren İngiltere, Kanada ve ABD’nin aksine doğrudan genel onay vermeyi planlıyor.

Aşının onay tarihini bir Alman hükümet yetkilisinin Reuters haber ajansına 23 Aralık olarak bildirmesinin ardından EMA’dan yeni bir açıklama geldi. EMA yetkilileri bugün yayınladıkları açıklamada, ellerine ulaşan “yeni veriler ışığında” Pfizer-BioNTech’in geliştirdiği aşının onaylanması için 21 Aralık’ta biraraya geleceklerini belirtti.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn de bir basın toplantısında yaptığı açıklamada Avrupa Birliği’nin (AB) aşıyı Noel Günü’nden önce resmi olarak onaylamaya hazırlandığını söyledi.

Alman yetkilinin daha önce belirttiği 23 Aralık tarihiyle ilgili soruya ise Sphan, “Onayın 23 Aralık’ta verilecek olması güzel bir haber” şeklinde yanıt vermişti.

AB yetkilileri, aşıya ilk etapta acil durum onayı veren İngiltere, Kanada ve Amerika’nın aksine genel bir onay vermeyi hedefliyor. Sphan bununla ilgili olarak da gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu, Corona aşısı için dünyadaki ilk genel kapsamlı onay olacak” dedi.

Bir EMA yetkilisi de Noel Günü’nden önce resmi onayın verilmiş olmasını amaçladıklarını söylemişti.

Pfizer-BioNTech’in Corona aşısına ilk sınırlı onayı 3 Aralık’ta İngiltere verdi. Bunu 9 Aralık’ta Kanada ve 11 Aralık’ta Amerika takip etti.

EMA’nın 12 Ocak’a kadar da Moderna aşısıyla ilgili değerlendirmesini sunması bekleniyor.

EMA’nın tıbbi müdahalelerde sunduğu önerilerin resmiyet kazanması için Avrupa Komisyonu’nda da onaylanması gerekiyor.

VOA tarafından geçilen AB Pfizer Aşısını Noel Öncesinde Onaylamaya Hazırlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB Pfizer Aşısını Noel Öncesinde Onaylamaya Hazırlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB Pfizer Aşısını Noel Öncesinde Onaylamaya Hazırlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.