AB Komisyonu'ndan Türkiye'ye Göçmen Uyarısı

AB Komisyonu'ndan Türkiye'ye Göçmen Uyarısı

ABONE OL
12:32 - 09/03/2020 12:32
AB Komisyonu'ndan Türkiye'ye Göçmen Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteci krizi konusunu konuşmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e giderken Avrupa Komisyonu’ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye’nin göçmenleri Yunanistan sınırından çekmesi gerektiğini söyledi.

Düzenlediği basin toplantısında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avrupa Komisyonu Balkanı Leyen, “Mevcut duruma çözüm bulunabilmesi için sınırda uygulanan baskının azaltılmasını gerektirmektedir” dedi.

Leyen ayrıca, göçmen sorununun çözümü konusunda hem Türkiye hem de Yunanistan’a destek verilmesi gerektiğini söyledi. Açıklamasında Yunan adalarındaki göçmenler konusuna da değinen Avrupa Komisyonu Başkanı, bu göçmenlerin de özellikle küçük yaşta olan çocukların Avrupa’ya getirilmesi gerektiğini söyledi.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.