AADDB'den Kılıçdaroğlu'na sadırıya kınama

AADDB'den Kılıçdaroğlu'na sadırıya kınama

ABONE OL
15:59 - 26/04/2019 15:59
AADDB'den Kılıçdaroğlu'na sadırıya kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Nisan Cuma günü PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit olan dört askerimizden biri olan sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı’nın Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Akkuzu mahallesinde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verilirken, Osman Sarıgün tarafından saldırıya uğradı. Menfur olay, “Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği” tarafından kınandı.

“Vatanın bütünlüğü için canını feda eden ve şehit mertebesine ulaşan askerimiz Yener Kırıkçı’nın cenazesinde birliğimize, dirliğimize ve beraberliğimize karşı son derece çirkin bir saldırı düzenlenmiştir. Şehitlerimiz toplumumuzun her bireyinin gözünün nurudur, onlar bizim ortak acımız, onlar toplumun yüreğinden çıkan MEHMETçiğimizdir. Onlar, kara kışta, çöl sıcağında, havada, karada ve denizde vatan bekçileridirler. Bu nedenledir ki, Mehmetçiğimize sıkılan kurşun, milletimize sıkılan bir kurşundur.

Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı linç girişimi birliğimize ve dirliğimize karşı yapılmıştır. Bu, toplumun birlik ve beraberliğine karşı bir saldırıdır. Milli birliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda bu saldırı bir tesadüf değildir.

Toplum 31 Mart´ta siyasilere uzlaşmaları için görev vermiştir. Büyük şehirleri muhalefete ve devlet yönetimini iktidara emanet etmiştir. Halkımızın verdiği mesaj açık ve isabetlidir: Ekonomik krizin derinleştiği ve terör örgütlerine karşı yürütülen başarılı operasyonların gerçekleştiği bu dönemde millet, siyasileri uzlaşmaya çağırmıştır.

Bundan dolayı şiddet çağrıştıran, popülizm yapan ve kışkırtıcı retorik (hitabet sanatı) uygulayan siyasetçiler insanımızda derin yaralar açar ve dönüşümü olmayan sonuçlar doğurur. Bu gibi tutumlar bizleri ayrıştırır ve emperyalizmin ekmeğine yağ sürer. Bu vesileyle Avrupa ADD Birliği olarak bütün siyasetçileri sağduyuya ve kamuoyunun uzlaşma isteğine kulak vermeye çağırıyoruz.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimini şiddetler kınıyor, mahkemeler tarafından aydınlanmasını ve sorumluları, kışkırtanları, arkasındaki ağa babaları ve alkış tutanların adalete teslim edilmesini talep ediyoruz.

Sayın Kılıçdaroğlu´nu gösterdiği sağduyulu tavrından dolayı kutluyor, Avrupa ADD Birliği  olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ha-ber.com/Ahmet Birinci/ Dortmund

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.