AABF’nin 30. Yıl kutlaması sanatsal barış şölenine dönüştü

AABF’nin 30. Yıl kutlaması sanatsal barış şölenine dönüştü

ABONE OL
22:23 - 29/09/2019 22:23
AABF’nin 30. Yıl kutlaması sanatsal barış şölenine dönüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun, 30. yıl Yol Bir Sürek Binbir – Barış Senfonisi Almanya’nın Köln kentinde yaklaşık 15.000 kişinin katıldığı Arena’da yapıldı.

Açılış konuşmalarını Devlet Bakanı Michelle Müntefering, NRW Eyaleti Uyum Bakanı Dr. Joachim Stamp ve Köln Belediye Başkanı Elfi Scho-Antfwerpes’in, Genel Sanat yönetmenliğini Necati Şahin’in yaptığı Etkinlikte Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF)ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Başkanı Hüseyin Mat “Tam demokratik ve laik bir Türkiye istiyoruz “dedi.

30. yılı etkinliği halkların, dillerin, inançların, kültürlerin ‘Sanatsal Barış Şöleni’ne dönüştü.

Türkiye’den ve Avrupa’dan çok sayıda sanatçının yer aldığı 30. yıl Yol Bir Sürek Binbir – Barış Senfonisi’nde adeta Ali Ekber Çiçek ile Beethoven’un, Bağlama ile Piyanonun, Semah ile Gospel’ın kucaklaşması oldu.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na (AABK) bağlı Britanya, Fransa, İsviçre, Norveç Danimarka, Hollanda, Belçika, İtalya Alevi Birlikleri Federasyonlarından yönetici ve üyeleri de katıldığı etkinlikte; binlerce gence bağlama öğreten, onların İdolü olan ünlü Bağlama Virtüözü, Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ’a Barış ve Dostluk Ödülü verildi.

Hazırlıkları yaklaşık bir yıldır devam eden etkinliğin atölye çalışmaları Almanya’nın farklı kentlerinde 60 atölyede 800 korist, dansçı ve enstrüman çalan kişi ile gerçekleştirildi. (Kaynak: tjb)

ha-ber.com/Recai AKSU/Metin ES/Ali Rıza GÜLER/Fatih YILDIZ / KÖLN

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.