AABF Gladbeck bölge festivali coşkuyla kutlandı

AABF Gladbeck bölge festivali coşkuyla kutlandı

ABONE OL
02:30 - 09/08/2019 02:30
AABF Gladbeck bölge festivali coşkuyla kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geniş Dernek alanında renkli, eğlenceli ve bol halaylı bir geçen Kültür festivali kısmen Yol TV’den canlı olarak yayınlandı. Pırıl pırıl bir havada yapılan ” Her şey çok güzel olacak sloganıyla” başlayan ve birçok sanatçının sahne aldığı Kültür festivaline birçok AKM yöneticisi, üyesi ve dost Derneklerden yöneticilerin yanı sıra 500’e yakın vatandaşımız katıldı.

Festivalin konukları da vardı. Gladbecteki Festivale AABF yönetiminden 2. Başkan Aziz Aslandemir, Genel Sekreter Ufuk Çakır, AABF Kuzey Ren Vesfalya Başkanı Soner Solmaz, Sekreter Sibel Gümüş, Mesut Kabakçı, Baden Württenberg başkanı Ergün Özcan ve diğer şehirlerdeki Cemevlerinin başkanlarının yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Köln Başkanı Günay Çapan, Birleşik Haziran hareketinden Gencay Sözüdoğru, DİDF Sözcüsü Hüseyin Avgan da katılarak destek verdiler.

AKP tüm sorunların kaynağıdır

Sunuculuğunu Bielefeld AKM başkanı Bahar Coşkun’un yaptığı Festivalde ilk olarak sahneye gelen ve Festival’deki katılımcılara seslenen CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal şunları söyledi: “Alevi dostlarımın arasında olmaktan son derece mutluyum. Türkiye’de şu anda AKP ve MHP patentli ceberut bir rejim ve sarayın baskıcı rejimi ile ona inançla direnenler var. Şu anda her ne kadar Muhalifler üzerindeki baskılar artmış durumda olsa da umutlarımız var çünkü ortak mücadeleyle muhalifler son 31 Marttaki yerel seçimlerde en büyük illerde Belediye Başkanlıklarını kazanarak başarılı olmuş AKP’yi geriletmişlerdir. AKP çözülüyor. Ülkede müthiş bir sosyal uyanış var. Önümüzdeki yenilenecek olan İstanbul seçimleriyle bu mücadelemizi taçlandırmak istiyoruz. YSK suç işlemiştir kazandığımız seçimi iptal ederek. AKP tüm sorunların kaynağıdır. Sorunun kaynağı olanlarda çözüm olmazlar. Bu nedenle 24 Haziran’da her şey daha güzel olacak. Unutmadan belirtmeliyim ki ilk defa AKP’nin kimyasını bozan dünyanın en büyük hak arama, demokrasi eylemi olan Gezide yitirilen gençlerimizi de gezinin yıldönümünde buradan saygıyla anmak istiyorum ” dedi.

Orhan Sarıbal’ın konuşmasından sonra festivalin ev sahipliği yapan Gladbeck AKM Başkanı Erkan Ayvere de festivale gelen katılımcıları selamladı.

Aleviler muhalifleri yan yana getirebilir

Daha sonra ise AABF NRW Bölge Dernekleri Başkanı Soner Solmaz mikrofondan kitleye seslendi. Solmaz ” Bugün burada eyaletimizdeki Cemevlerimizden gelen Alevi toplumunun yanı sıra toplumun diğer farklı katmanlarından oluşan insanlarımızda aramızda bulunuyor. AABF nin 30 yıllık başarılı çalışmalarından gurur duyuyoruz. Örgütümüz sayesinde büyük kazanımlarımız oldu. Festivalimizdeki kaynaşma ortamı bizi son derece mutlu etmektedir. Almanya’daki demokrat, seküler muhalif blokun yan yana gelmesinde biz Aleviler öncü bir rol üstlenip köprü vazifesi görebiliriz. Tüm bu kesimi biz yan yana getirebiliriz. 30 yıl önce AABF yi kuranlara, Cemevlerimizde hizmet veren yöneticilerimize ve tüm üyelerimize candan teşekkür ediyorum. Herkesi 28 Eylül’de Köln’de yapacağımız Yol bir sürek binbir final etkinliğimiz olan Barış Senfonisine bekliyoruz ” dedi.

Birkaç kitap sergisi ile leziz yemek stantlarının da bulunduğu Gladbeckteki Festivale şu sanatçılar sahne alarak nefesleriyle, deyişleriyle festivale renk kattılar:

Grup Diyar, Adem Aslandoğan, Ali Asker Arduç, Ergün Efe, Erdinç Buruç, Onur Kocamaz, Kirvem Erdal, Dost Kervanı Grubu, Serpil Binici, Erdal Abacı, Nedim Şahin, Elif ve Ece Naz Kuşdoğan.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Gladbeck

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.